head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

Alanya Belediye Meclisi, yerli ve milli üretim TOGG marka otomobiller başta olmak üzere elektrikli araçların kullanımını teşvik etmek amacıyla yeni binalara hızlı şarj cihazı kurulması şartı getirdi...

 

ALANYA BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK DAHA...

Alanya Belediye Meclisi, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG başta olmak üzere elektrikli otomobillerin kullanımının teşvik edilmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun aldığı kararı dün onayladı.

Bu karar doğrultusunda Alanya'da en az 10 araçlık otoparkı bulunan binalarda en az bir tane elektrikli otomobil için şarj aleti bulundurulması zorunluluğu getiren Alanya Belediye Meclisi, Alışveriş Merkezi (AVM) ve işyerlerindeki otoparkın yüzde 10'u kadar şarj aleti bulundurulması yönünde karar aldı.

togg 3a859

Alanya Belediye Meclisi, belediyenin de 20 ayrı noktaya hızlı şarj aleti konması yönünde karara imza attı. Alanya Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Tekin, "Elektrikli otomobillerin kullanımını teşvik etmek amacıyla yeni inşa edilecek konutlar, AVM'ler ve işyerleri için hızlı şarj aleti konması ve bu noktalarda da elektrikli araçlar için otopark bulundurulmasına ilişkin bir karar aldık. Yerli ve milli üretim TOGG başta olmak üzere elektrikli araçların kullanımını destekliyoruz" dedi.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler