head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya’da yerleşik yabancıların ikamet ettiği apartmanda yaşayan İranlı kadının, komşularına kan kusturduğunu, bıçakla komşularının kapısına dayanan kadının, apartman içerisine dışkı bıraktığının ve ateş yaktığının  haberleri basına yansıyınca, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk kuvvetleri harekete geçti...

akıl hastası 2 14968

Alanya’nın Oba Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşayan İranlı kadın, çöplerini merdiven boşluğuna atıyor, duvarlara “Hepinizi yakacağım”, “Sizi havaya uçuracağım” gibi tehdit mesajları yazıyordu. İranlı kadından korkan tamamı yerleşik yabancılardan oluşan bina sakinleri ise can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek yetkililerden yardım beklediklerini basın aracılığı ile dile getirmişlerdi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şüpheli A.Y. hakkında, “Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, mala zarar verme ve tehdit” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığından Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın yayın organlarında, ‘ Alanya'da Komşu Dehşeti’ başlığı altında Alanya’nın Oba Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda oturan yabancı uyruklu bir kadının, apartman içerisinde ateş yaktığı, dışkısını komşularının kapılarına sürdüğü, çöplerini merdiven boşluğuna attığı, duvarlara ‘Hepinizi yakacağım’, ‘Sizi havaya uçuracağım’ gibi tehdit mesajları yazdığı, bina sakinlerinin can güvenliklerinden endişe ettikleri yönünde haberler çıkması üzerine basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Medyaya yansıyan olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, şüpheli A.Y’nin hakkında ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozma, mala zarar verme ve tehdit’ suçlarından gerekli olan adli işlemler yapılmıştır. Adı geçen süphelinin akıl sağlığının yerinde olmadığının tespiti üzerine şüpheli Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alınmıştır. Şüpheli A.Y'nin ve onunla aynı konutta ikamet eden R.T'nin yabancı uyruklu oldukları ve ikamet izin sürelerinin dolduğunun anlaşılması üzerine, Alanya Göç İdaresi Müdürlüğüne bilgi verilerek adı geçenlerin sınır dışı edilmeleri için işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler