head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Geçtiğimiz  şubat ayında Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte Alanya’ya göç patladı. Yoğun göç, barınma sorununu da beraberinde getirdi. Alanya’da konut ve kira fiyatları katlandı, çok sayıda memur ve asgari ücretli çalışan yüksek kiralara dayanamayarak Alanya’yı terk etti...

 

YANLIŞ 3 283e3

 

Şimdi de küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olan 'Change.org' adlı ünlü sitede ‘Yabancılara ev satılmasın' kampanyası başlatıldı ve büyük yankı uyandırdı.
Alanya’dan da katılımın yoğun olduğu imza kampanyasını kısa sürede 13 bine yakın kişi imzaladı. Sektör temsilcileri ise kampanyaya tepkili.

 

mustafa kucuker fa0f8

 

BAŞKAN KÜÇÜKER ‘BU KAMPANYA BİZLERE ZARAR VERİR’...


Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, imza kampanyasının yanlış olduğunu belirtti. Küçüker, “Böyle bir imza kampanyasını anlamak mümkün değil. Biz daha önce bunların hepsini tecrübe ettik. 2005 yılında tapu yasası iptal oldu. Böyle bir kamuoyu oluşturuldu. Biz bunun bedelini 10-15 sene ödedik. Yabancı Direkt Yatırımı diye bir şey var. Bizim yaptığımız bacasız ihracat. Bu insanlar buraya paralarını getiriyor, yatırım yapıyor ve bu parayı burada harcıyor. Bu durum tamamen ekonomiyi ayağa kaldıran bir husus. Yabancılar Alanya’dan gittiği zaman ekonominin ne boyuta geldiğini daha önce gördük. Siyasi bir amaç güdüldüğünü düşünüyorum. Bunun bize fayda sağlayacağını kesinlikle düşünmüyorum. Bütün dünya yabancıların yatırımını çekebilmek için farklı yollar arıyor. Bu kampanyanın gündeme gelmesi bile bizlere zarar verir” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler