head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 17 Nisan 2024

 

Turizmin gözde mekanlarından biri olan Alanya iskelesinde geçen yıl çökmeler meydana gelmişti. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Toklu ve kurum müdürleri konuyu görüşmek üzere bugün bir araya geldi...

Geçtiğimiz Şubat ayında Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in ev sahipliğinde, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve Liman Başkanı Mehmet Sayhan'ın katılımları ile Alanya Kaymakamlığında rıhtım zirvesi gerçekleşmişti. Alanya Kaymakamlığında yapılan toplantının ardından Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve Liman Başkanı Mehmet Sayhan, iskeleye giderek yerinde incelemelerde bulunmuşlardı. İskelede yaşanan mağduriyet ve belirsizliğin çözülmesiyle ilgili Başkan Toklu’nun Ankara temasları sonuç buldu. Yapılan girişimler sonucu iskelenin yapım ve onarım çalışmalarının başladığı ve en kısa sürede bitirileceği bilgisini Başkan Toklu verdi.

314456671 666517795088975 3304134393963005008 n cc95c

İSKELEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının ortak yürütmüş olduğu Alanya iskelesinde ki çalışmaların raporları hazırlandı, ihale süreci tamamlandı ve bölgede çalışmalar başladı. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü Serhan Özkanlı ve Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan'ın katılımı ile Alanya Kaymakamlığının ev sahipliğine rıhtım zirvesi yapıldı. Toplantıda, limanda bulunan her bir esnafın mağduriyetinin ortadan kaldırmak için gerekli adımların atıldığı bilgisini veren Başkan Toklu; bölge turizmi için oldukça önemli olan iskelenin onarımı için düğmeye bastıklarını, ihale sürecinin tamamlanıp onarım çalışmalarına başlandığı bilgisini verdi.

314432121 631329095351149 5296531759391902690 n dbbd9

Alanya Kaymakamlığında yapılan toplantının ardından Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü Serhan Özkanlı ve Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan yerinde incelemelerde bulunmak üzere iskeleye gittiler. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toklu; “Bugün Alanya Kaymakamımız Sn. Dr. Fatih Ürkmezer’in ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü Sn. Serhan Özkanlı ve Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan ile birlikte bir araya geldik. Gündemimiz Alanya’mız için oldukça önemli olan iskelemizdi.

İskelemizde meydana gelen çökme ve tahribatların onarım çalışmalarının başlaması yönünde gerek Ankara gerekse Antalya’da yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde girişimlerimiz sonuç bulmuş olup, turizm cenneti Alanya'mızın en gözde mekanlarından biri olan Alanya iskele bölgesinde yaşanan durumun bir an evvel giderilmesi hepimizin ortak isteğidir. Bölgede yürütülen çalışmaların takibini hem Alanya Kaymakamlığımız hem de kurumlarımız ile yürütmekteyiz.

Turizm esnafımız için oldukça öneme sahip iskelemizin onarım çalışmalarına hız verilmesinde büyük katkısı olan başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler