head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, gündüz bilimsel oturumlarla akşam ise sanatsal etkinliklerle göz doldurmaya devam ediyor. ALKÜ’de Azerin rüzgarı esti…

IMG 7685 1640c


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu bilimsel ve sanatsal etkinliklerle devam ediyor.

5M3A8058 91d43

ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda geniş katılımla açılışı gerçekleştirilen sempozyumun ilk gününde alanında uzman bilim insanları tarafından verilen konferanslar hem katılımcılar hem de öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Bilimsel oturumların ardından ‘Çırpınırdın Karadeniz’ yorumuyla gönüllerin sevgisini kazanan ‘İki Devlet, Bir Millet’ sözünü yaşatan Azerin’in konseri ile ALKÜ’de kardeşlik ve birlik rüzgârı esti. Alanya Belediyesinin katkılarıyla ALKÜ Kestel Yerleşkesi Amfitiyatroda gerçekleştirilen konsere ev sahibi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sempozyuma katılan davetliler, ALKÜ’lü akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

IMG 7568 c520f
Seslendirdiği şarkılarla birlik ve beraberlik duygusunu perçinleyerek güzel anlar yaşatan Azerin, izleyenleri Türk dünyasında müzik yolculuğunun çıkardı. Konsere katılanlar tarafından şarkıları coşkuyla takip edilen Azerin, Alanya’da ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde bu havayı yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

5M3A8115 f7e5e


ALKÜ’DE DOSTLUK VE BİRLİK RÜZGÂRI ESTİ...


Konserde günün anlam ve önemine dair hediye takdiminde bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunun sadece bilimsel oturumlarla değil, gerçekleştirilen sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de hafızlarda iz bırakmak istediklerini belirtti. Rektör Kalan konuşmasının devamında; “Her geçen gün çıtamızı bir üst basamağa koyarak ilerlemek konusunda inancımız ve gayretimiz tamdır. Yapacağımız her bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bir öncekinin önünde işler yapma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bizleri kırmayarak kendisini ALKÜ’de ağırlama fırsatını bizlere veren Sayın Azerin hanımefendiye öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum. Ayrıca şarkılarıyla bugün burada bizlere yaşattığı kardeşlik ve birlik duygusu için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör Kalan, konserin gerçekleşmesinde önemli katkılarda bulunan Alanya Belediyesine de teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

5M3A8084 5cc70


Konser, izleyenlerin de hep bir ağızdan eşlik ettiği ‘Çırpınırdın Karadeniz’ eserinin seslendirilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler