head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kamulaştırılmadan üzerine resmi bina yapılan parsellerle ilgili açılan davalar sonucu yaklaşık 50 milyon lira icralık borçları olduğunu açıklarken, meclisten bütçe denkliğini sağlamak için arsa satışı yetkisi istedi...

 

BAŞKAN YÜCEL; 'El insaf el vicdan'

Alanya Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında 2023 yılı tahmini bütçesi değerlendirilirken, ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Alanya'da 2014 yılından önce kamulaştırılmadan üzerine okul, cami gibi resmi kurum binası yapılan parsel sahiplerinin bazı avukatlar aracılığı ile açtıkları davaları kazandıklarını ifade eden Başkan Yücel "Bugüne kadar 34 milyon lira ödeme yaptık. Kapımıza dayanmış ve icralık olmuş dosyalar var. Bunlara da toplamda 50 milyon liraya yakın ödeme yapmak zorundayız. Kanunen elimizden bir şey gelmiyor. Bütçe denkliğini sağlamak için de arsa satışı yapacağız. Bu paraları nasıl yiyecekler, hangi vicdana sığdıracaklar bilemiyorum. Eğer devlet yeni bir düzenleme yapmazsa bu yılın sonuna kadar en az 200 milyon lira daha borç çıkar çünkü devam eden davalar var" dedi.

BAŞKAN YÜCEL; "Bu borçlar bizden önceki yönetimlere ait"...

"Biz Alanya Belediye başkanlığını kazanmadan önceki yönetimlerin yaptığı hataların sonucunu biz görüyoruz ve bu sıkıntıyı biz karşılıyoruz.Devlet de devamlılık esastır. Tamam ama bu haksız bir kazanç ve Alanya halkının parasına ve belediyesinin halka hizmet etmek için harcayacağı gelirlerine göz dikmektir" dedi.


Meclisten bu borçlar nedeniyle bütçe denkliğini sağlamak için arsa satışı yetkisi isteyen Başkan Yücel, oy çokluğu ile satış yetkisi aldı. Alınan karara göre Avsallar'daki arsanın satışından 250 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler