head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Minibüsçüler Odası'na 20 yıl  Başkanlık yapan efsane Başkan Doğan Bacak, mevcut başkan Paşa Özkan’a sert tepki gösterdi. Bacak “Paşa Özkan, kendisine oy veren ve vermeyen esnafı ayırıyor, bütün esnafı linç ediyor” dedi...

 

doğan bacak 2f5a0

BAŞKAN BACAK; "Herkes haddini bilsin,esnafın karalanmasına,haksız suçlanmasına izin vermem"...

Dün yaptığı açıklamada ‘Şahsımı dikkate almadılar, sonuç ortadadır’ diyen Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan’a, Doğan Bacak’tan sert tepki geldi. Paşa Özkan’ın kendisine oy veren ve vermeyen esnafı ayırdığını belirten Bacak, geçtiğimiz günlerde engelli taşımacılığında yaşanan olayın çarpıtıldığını iddia etti. Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun taşıma ihalesini Gazipaşa’dan bir şirket aldığı için olayın çarpıtıldığını iddia eden Bacak, esnafın bu şekilde karalanmasının doğru olmadığını söyledi. Konuya ilişkin basına yaptığı  açıklamalarda bulunan Bacak, “7 Ocak’ta Alanya Minibüsçüler Odası’nın başkanlık seçimi yapıldı. Başkan seçilen Paşa Özkan seçim sonrası kim oy vermedi kim oy vermedi hesabına düşmüş. Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda çalışan 30’a yakın Uysal Turizm Taşımacılık’a ait engelli aracı ihaleye katıldı. Şirketi olan, prosedürlere uyan herkes bu ihaleye katılabilir. Oda başkanı burada bir çarpıtma yapıyor, bunların tamamı yanlış. Bu araçlarda bulunan rehber personellerin bazı öğrencileri kontrol etmesi çok zor. Cuma günü bizim bir servis aracında engelli bir çocuğu annesi kontrol edemiyor. Bu nedenle anne o çocuğu okula yakın bir yerde indirmek zorunda kalıyor. Bu konuyla ilgili ilk önce yanlış bir haber yapıldı, daha sonra videolar gösterilince haberler düzeltildi. Oda başkanının görevi yanlış yapan değil, yanlış yapmayan esnafı kucaklamak. Oda başkanının görevi esnafın sorunlarıyla ilgilenmek olmalı ama başkan bütün esnafı linç ediyor. Paşa Özkan’ın tek derdi Alanya’daki okulları tek tek gezerek ihale almaya çalışmak. Ancak okullar ihaleyi Özkan’a vermedi ve esnafları mağdur etmedi. Engelli çocuk ve annesinin araçtan indirilmesi olayının şoförle, araçla bir ilgisi yok. Olayı büyütüp başka şirkete taşımanın anlamı yok. Milli Eğitim’den engelli okulunu Gazipaşa’dan bir şirket aldı diye esnafın karalanmasına izin vermem” dedi.

 

‘4 MİLYON TL ESNAFA NEDEN DAĞITILMADI’?

Öte yandan elinde belgelerin olduğunu belirten Bacak, “Özkan, 2019 yılında 4 milyon 858 TL’ye taşımalı ihale aldı. 6 milyon 217 TL’ye de engelli taşımayı aldı. Ortalama 4 milyon da esnafın kestiği faturadan vergi dairesinden ücret aldı. Bunların hepsi elimde belgeleriyle birlikte mevcut. Paşa Özkan, sürekli ‘ALMOS A.Ş esnafın kurmuş olduğu bir şirket’ diye lanse ediyordu. Peki bu alınan KDV’lerden şirketin, yapmış olduğu kârdan şirketin ortağı esnafa 5 kuruş para dağıtmış mı? Pandemi döneminde bu kârdan esnafa dağıtması gerekirdi. Bana oy vermedi diye esnafı karşısına almamalı” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Gazeteler