head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya Şoförler Odası Başkanı Dr.Ali Akkaya, yaptığı basın açıklamasında "Kamuoyunda ve taksici esnafı arasında son günlerde aslı astarı olmayan bir dedikodu dolaşmaktadır" dedi. Akkaya, taksici esnafını da uyardı...

KİMSE HAYAL KURMASIN !

Kamuoyunda ve Taksici esnafı arasında son günlerde aslı astarı olmayan bir dedikodu dolaşmaktadır.

· Kimilerine göre; 300 Taksi Plakası

· Kimilerine göre; 450 Taksi Plakası

· Kimilerine göre; 500 Taksi Plakası ihale veya ilave edileceği dedikoduları dolaşmaktadır.

İlçemizde bulunan ticari taksi sayısı açısından bir ilçe bazında ülkemizdeki en yüksek sayıya sahiptir. Toplam ilçemizde 883 adet ticari taksi mevcuttur.

Kimse hayal âleminde yaşamasın, yeni bir taksi plakası ihalesi veya ilavesi söz konusu değildir. Mevcut ilçemizde taksi sayısı yeterlidir. Kaldı ki; ihale veya ilave gibi bir durum olmuş olsa, ilk haberdar olacak kurum Alanya Şoförler Odasıdır.

ASIL OLAN HALKIMIZA HİZMETTİR...

Bazı hata yapan Taksici arkadaşlarımızı da buradan son kez uyarmak istiyorum. Esnaf arkadaşlarımızın yerli-yabancı gibi bir müşteri ayırımı yapma lüksü yoktur. Devlet bizlere Taksicilik hizmeti yapmak için izin vermiş; izin verirken de belirli şartları yerine getirmemizi yasayla belirlemiştir. Mesela;

· Renginin sarı olması gerektiği,

· Taksimetre cihazı olması gerektiği,

· Taksimetre açmanın mecburi olduğu gibi ….

Bu çerçevede Taksici esnafımızın Taksimetresini açarak yolcu ayırımı yapmadan; “müşteri velinimettir” anlayışı içerisinde hareket etmeleri gerekmektedir.

BÜYÜKŞEHİRİN ACİL İLÇEMİZE ZABITA PERSONELİ TAKVİYESİ GEREKMEKTEDİR !

Taşımacılıkla ilgili sorunların giderilmesi konusunda acil, Antalya Büyükşehir Belediyemizce zabıta personeli takviyesi gerekmektedir. Bugün mesai bitiminden sonra saat 18:00’ de, 19:00’ da zabıta için aramış olsak maalesef zabıta bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgile de bizzat Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın; Muhittin BÖCEK’ e durumu şahsen ilettim ve en kısa zamanda ilçemizdeki zabıta eksikliğini yeni zabıta personeli alımı yaparak gidereceklerini ifade etmişlerdir.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler