head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya’da yeni eğitim öğretim dönemi öncesi üniversite öğrencilerinin barınma sorunun yeniden ortaya çıkacağını belirten CHP Alanya İlçe Başkan Vekili Halime Ceylan, “18 bin öğrenci nerede kalacak?” diyerek yetkilileri çözüme davet etti... 

CHP Alanya İlçe Teşkilatı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. CHP Alanya İlçe Başkan Vekili Halime Ceylan, toplantı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala Alanya’da kira fiyatlarının yüksek olması ve yurtların yetersiz olması nedeniyle üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşayacağını belirten Ceylan soruna çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ceylan, “Alanya’da 18 bin üniversite öğrencisi var. Bununla övünüyoruz ama her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da planlama yerinde yapılmıyor. Üniversiteleri açıyoruz ama öğrencilerin konaklama sorununa bir çare bulamıyoruz. 18 bin öğrencimiz nerede kalacak? Alanya’da fahiş ev fiyatları var. Apart oteller artık konuta döndürülmeye başlandı. Konutlardaki fiyatlar da öğrencilerin tutabileceği fiyatlar değil. Bu yüzden devletin bir an önce yurt sorununa el atması ve çözüm bulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

‘ SOSYAL DEVLET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR’...


İlkokul ve ortaokullarda alınan kayıt parasının velileri zor duruma soktuğunu belirten Ceylan, “Ana sınıfı ve ilköğretimde okul dönemi başlıyor. Okullarda kayıt parası alınıyor. Bu da vatandaşı zor duruma sokuyor. Çünkü hayat çok pahalı. Öğrencilerin okul, kıyafet, ulaşım gibi çok sayıda masrafı var. Sosyal devletin görevi okullarda sağlık ve hijyen koşullarını, personel alımını sağlamak ama bunlar yapılamıyor. Sosyal devlet görevini yerine getirmiyor. Bütün yük vatandaşın sırtına yükleniliyor” dedi.

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler