head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla kutlandı. Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde organize edilen kutlama programı çerçevesinde Fener Alayı düzenlendi. Marşlar eşliğinde Atatürk Anıtı’ndan iskele meydanına yürüyen binlerce kişi Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Emir Can İğrek konseriyle gecenin geç saatlerine kadar eğlendi...

30 AĞUSTOS GECESİ 2 d7a4d


30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Alanya Kent Konseyi ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler coşkulu anlara sahne oldu. Programa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kamu kurum temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve siyasiler ile genç-yaşlı, yüzlerce binlerce vatandaş katıldı.

30 AĞUSTOS GECESİ 3 23f77

EMİR CAN İĞREK SEVİLEN ŞARKILARINI ALANYALILAR İÇİN SESLENDİRDİ...

Fener alayının ardından sahne alan son dönemin popüler isimlerinden Emir Can İğrek, sevilen şarkılarını Alanyalılar için seslendirdi. Belediye Binası arkasında toplanan binlerce vatandaş sanatçıya şarkılarıyla eşlik etti.

30 AĞUSTOS GECESİ 4 YÜRÜYÜŞ b19bb

YÜCEL “30 AĞUSTOS RUHU HALA DİRİDİR”...

Kutlama programında vatandaşlara hitap eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, büyük zaferin 100. yılında bir arada olmaktan duyduğu mutluğu ifade etti Yücel “30 Ağustos Zafer Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Şan ve Gururla nice 100. Yıllara ulaşmayı diliyorum. Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Büyük Taarruz Zaferimizin 100. yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Milletimiz kazandığı bu büyük zaferle tüm dünyaya; Türk milletinin vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda canını seve seve feda edebileceğini ve asla esaret altına girmeyeceğini göstermiştir. Malazgirt Zaferiyle doğduğumuz bu topraklarda, Büyük Taarruzla doğrulmayı başardık, sonsuza kadar da var olmaya ant içtik. Birliğimiz ve bekamız daim olsun. Varlığımıza göz dikenler, millet olma halimizi çekemeyenler bilsin ki, Malazgirt ruhu ve 30 Ağustos şuuru hala diridir.” Dedi.

30 AĞUSTOS GECESİ 5 KONSER 65dcd

BAŞKAN YÜCEL “ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKARMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”...

Büyük mücadelelerde elde edilmiş zaferlere dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Yüce Milletimiz, büyük bir fedakârlık ve cesaret örneği göstererek Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Büyük Zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı armağan etmiştir. Bizler de, onlara layık olmak için, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Toprağı vatan yapan, coğrafyayı kahramanlıklarla yükselten, tarihe ve engellere sığmayıp taşan aziz şehitlerimizdir, muhterem gazilerimizdir. Türk Milletinin en büyük gücü şehitlik ve gaziliğe verdiği değerdir. Büyük Taarruz’un 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla, şükranla, rahmetle anıyorum. Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize bu vatanı bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin diriliş ve yükseliş nişanesidir. Ve sonsuza kadar da böyle kalacaktır. Yaşasın Cumhuriyet, Ne mutlu Türk’ün diyene” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

30 AĞUSTOS GECESİ 7 ae045

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler