head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki avukatları, bir kez daha Alanya’nın muhtelif bölgelerindeki dükkanlarda satılan imitasyon ürünleri denetime çıktı. Esnaf ve avukatlar arasındaki gerilime geçmişte olduğu gibi yine ALTSO Başkanı Mehmet Şahin müdahale etti...

ŞAHİN 2 1bacc

Esnaf ve avukatlar arasında gerginlik yaşanırken, durumdan haberdar olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Cuma Pazarı ve Atatürk Bulvarı üzerindeki işyerlerindeki esnafların yardımına koştu. Bu tür anlamsız denetimlerle esnafların baskı altına alınmasına ve ticaretinin engellenmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Şahin, “ Marka avukatlarına sesleniyorum. Burada herkes alnının teriyle ticaret yapıyor. Bir derdiniz varsa bataklığı kurutun. Yani bu ürünleri piyasaya süren fabrikalarla uğraşın. Zincirin son halkası olan küçük esnafın yakasından elinizi çekin” dedi.

 

'ESNAF OLARAK YASALARA SAYGILIYIZ’...

 

Esnafın sinirlerini yatıştıran ve daima yanlarında olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Esnaf olarak yasalara saygılıyız ancak avukatlar buradaki esnafla uğraşacağına, gitsin bataklığı kurutsun. Bu mallar İstanbul’da veya başka büyük şehirlerde üretiliyor. Avukatlar bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor ama işlerine böylesi geliyor. Alanya esnafı zaten birkaç yıldır zor süreçlerden geçiyor. Esnaf turisti kandırmıyor, aldatmıyor. Turist, gerçeği 200 Euro olan ayakkabının imitasyonunu bilerek 20 Euro’ya alıyor. Devletimiz de zarar etmiyor çünkü esnaf arkadaşlar faturalarını muhtelif giyim olarak kesip vergisini ödüyor. Biz daha önce de söylemiştik esnafımızın haklarını savunmak için 2 avukat arkadaşımızı görevlendirdik. Sürecin sonuna kadar esnaf arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Gerekirse Ankara nezdinde bu konuyla ilgili girişimlerde de bulunuruz" dedi.

ŞAHİN 3 a406d

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler