head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya’nın yöresel el sanatı ürünleri, Alanya Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında oluşturduğu Sanat Sokakları’nda hayat buluyor...


Alanya Belediyesi tarafından Alanya’nın farklı noktalarında oluşturulan Sanat Sokakları, hem Alanya’nın yöresel el sanatlarının yaşatılmasına hem de istihdam sağlanmasına önayak olmaya devam ediyor. Her gün yerli yabancı binlerce kişinin uğrak noktası olan Sanat Sokakları, İskele, Damlataş, Mahmutlar, Balık Hali, Kale-Tünel, Hacet Yürüyüş Yolu, Oba-1, Oba-2 ve yeni oluşturulan Konaklı Sanat Sokağı ile birlikte 9 bölgede hizmet vermeye başladı.

SANAT SOKAĞI 2 5e135

ÖNCELİK KADINLARIN VE DEZAVANTAJLI GRUPLARIN...

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne gelen başvuruların değerlendirilmesi ile oluşturulan Sanat Sokakları, öncelikli olarak kadın ve dezavantajlı grupların istihdamı için büyük önem arz ediyor. Belli kurallar ile yerleşimi yapılan Sanat Sokakları, yerli ve yabancı misafirler için cazibe noktası haline geldi.

SANAT SOKAĞI 3 ca364

247 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI...

El Sanatları Sokakları’nda 247 kişiye iş imkânı sağlanırken sezon boyunca da ürünlerini sergileme imkânı veriliyor. Sanat Sokakları, yer tahsisinin ardından Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kuruluş amacına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla yerinde kontrol ediliyor.

SANAT SOKAĞI 4 e3f70

EL EMEĞİNE DEĞER KATAN PROJE...

El emeği ürün üretimi yapan kadın, engelli vatandaş ve şehit yakınlarının öncelikli olarak istihdam edildiği Sanat Sokağı ile vatandaşların el sanatı ürünlere daha kolay ulaşımı sağlanıyor.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler