head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

75 ülkeden insanların gelip ev aldığı Alanya'da yerleşik yabancıların tapu işlemlerinin daha önceki müdürler döneminde sık sık aksaklıklar dolayısı ile basında olumsuz yer almasının ardından artık sular duruldu...

TAPU MÜDÜRÜ OĞUZ KESER 1 0e289

 

YENİ MÜDÜR OĞUZ KESER ADETA DEVRİM YAPTI...

Alanya Güneşi Gazetesi olarak, yakın zamanda Alanya Tapu müdürlüğüne atanan Müdür Oğuz Keser ve ekibinin çalışmalarını mercek altına aldık.

ALANYA GÜNEŞİ HABER YORUM BENİM FOTO İLE DİKDÖRTGEN 35dfd


Sadece tapu alım satımı ile meşgul olan yerleşik yabancılar, ev kiralayarak Alanya'da ikamet alanlar ve özellikle Alanya da ev alarak yaşamını sürdürmek için tapu müdürlüğünde bulunan yabancı konuklara işlemlerin süresini ve kolaylığını sorduk.
Ve ; Alanya Tapu Müdürlüğünde çalışan personelin ailesine ve yakın dostlarına yeni müdür ve çalışma işleyişini sorduk.

TAPU MÜDÜRÜ OĞUZ KESER 2 bf757

 

YENİ MÜDÜR OĞUZ KESER ÖNCE PERSONEL SAYISINI ARTTIRDI...

Aylarca şikayetlere konu olan Alanya Tapu müdürlüğü , yeni müdür sayesinde ilklere imza attı.

--Alanya Tapu müdürlüğüne atanır atanmaz, ilk iş olarak 40 olan Alanya Tapu Müdürlüğü bünyesinde ki çalışan sayısını yazışmalar neticesinde geçici personel ile 50  personele çıkardı.
--Akşam saat 20.00 a kadar çalışarak farkını ortaya koydu.
-- Hafta sonları mecbur olunmamasına rağmen, personele de mesaj atılarak arzu edenlerin iş desteği verebileceği yazılarak, biriken iş gücünün bitmesi için çalışıyorlar.
--Alanya Tapu Müdürlüğü binası turizm sezonu sonunda iki kat daha büyütülerek, Alanya da daha refah ortamda ve işlemlerin hızlı yapılması sağlanacak.
-- Daha önceki müdürler döneminde ;Alanya Tapu Müdürlüğü içerisinde iş takibi yapanlara yeni müdür Oğuz Keser döneminde imkân tanınmadı ve fırsat verilmedi.

--Böylece Tapu müdürlüğünde olabilecek rüşvet ve şantajın da önüne geçilmiş oldu.

 

YABANCILARA TEMMUZ 2022 DE 3 BİN 939 KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİ...

Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,4 azalarak 3 bin 939 oldu. Temmuz ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %4,2 oldu.

Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 421 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla bin 154 konut satışı ile İstanbul ve 289 konut satışı ile Mersin izledi.

 

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %57,4 artarak 39 bin 322 oldu.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı

Temmuz ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den bin 28 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 431 konut ile İran, 380 konut ile Irak vatandaşları izledi.

 

 

HABER ve YORUM : İbrahim AKDAĞ

Gazeteler