head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Yenidünyası ve Alanya Avokadosunun ardından coğrafi işaretini Alanya’ya kazandırdığı muz için lansman töreni düzenledi...

MUZ LANSMANI 2 2f676
ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen lansman törenine Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmez başta olmak üzere, Alanya protokolü, oda ve dernek başkanları, kurum müdürleri, muhtarlar, tarım sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Şahin Tescil belgesini gelen Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’nin elinden aldı.

MUZ LANSMANI 7 .jpgHAŞİM YETKİN 54fbf

Araştırmacı Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Haşim Yetkin’in sunduğu lansmanda Alanya Muzunun tarihini içeren bir de videolu sunum gerçekleştirildi. Video izleyenlerden alkış aldı.

MUZ LANSMANI 4 c2c5e

Alanya muzunun lansman töreninde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, coğrafi işaretli ürünlerin Alanya ekonomisinde yerinden bahsederek, “Alanya’mızın sembol ürünlerinden Muzun Coğrafi İşaretini Alanya’mıza kazandırdıktan sonra bugün de lansman programı gerçekleştirdik. Program öncesi konuklarımıza aşure ikram ettik.

MUZ LANSMANI 6 45025
Lansmanımıza; Alanya Kaymakamımız Dr Fatih Ürkmezer başta olmak üzere Alanya Protokol Üyelerimiz, siyasi partilerimizin temsilcileri, tarım sektör temsilcileri ile STK ların yöneticileri de teşrif ettiler. Literatüre Alanya Muzu olarak giren bu sembol ürünümüzün Tescil Belgesini bizleri kırmayarak Ankara’dan gelen Türk Patent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’nin elinden aldık. Yeni Dünya ve Avokadonun ardından Alanya’mızın sembol ürünlerinden Muzun da coğrafi işaretini şehrimize kazandırmış olmaktan gurur duyduk. Bundan sonra ülkemizdeki tüm raflarda “Alanya Muzu” adıyla yerini alacak Muzun Alanya’mızın marka değerine de önemli katkılar yapacağına inanıyoruz.
1872 Yılında İskenderiye’den Şerif Ali oğlu Ahmet Efendi tarafından getirilen bu bitkiye 150 yıl sonra coğrafi işaret almamızda emekleri olan hakkın Rahmetine kavuşan büyüklerimiz dahil herkese; Ayrıca dualarını bizlerden esirgemeyen Alanya’mızın Kadirşinas Halkına çok ama çok teşekkür ediyorum. Birlikte yapacağımız çok şey var“ dedi.

MUZ LANSMANI 3 .jpgMEHMET RÜZGAR 3aae4

Başkan Şahin’den sonra söz alan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar da Alanya muzunun coğrafi işaretinin alınmasında Başkan Şahin’in büyük emeklerinin olduğunu belirterek, Başkan Şahin’e teşekkür etti.

MUZ LANSMANI 5 d02b1

KAYMAKAM ÜRKMEZER’DEN ŞAHİN’E TEBRİK...
Lansman töreninde kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer ise coğrafi işareti alınan ürünlerin Alanya için büyük önem arz ettiğini belirterek, Alanya’ya avokado, yenidünya ve son olarak da muzun coğrafi işaretini kazandıran Başkan Şahin’i tebrik etti.

MUZ LANSMANI 8 75a49

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler