head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Teşkilatı ve ekibi ile birlikte Alanya'nın batı bölgesindeki yaylalarına çıkarma yaptı. 2 gün süren gezide 23 yaylayı ziyaret eden Başkan Yücel vatandaşların isteklerini dinledi ve müjdeler verdi...

YÜCEL YAYALALARDA 2 4351b

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Türkdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve bölge muhtarları; Alanya'nın batı bölgesinde bulunan yaylaları ziyaret ettiler.

YÜCEL YAYALALARDA 3 80c2c

Bayır, İncekum, Okurcalar, Çakallar, Saburlar, Güzelbağ, Akdam, Avsallar, Soğukpınar, Güney, Orhan, Karamanlar, Gözübüyük, Emişbeleni, Türkler, Payallar, Tosmur, Toslak ve Elikesik mahallerinin toplam 23 yaylasını ziyaret eden Başkan Yücel, Gevne Yaylası'nda düzenlenen Aliefendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği şenliğe katılarak programını noktaladı.

 YÜCEL YAYALALARDA 4 54fa8

BAŞKAN YÜCEL' E SEVGİ SELİ...

 

Geçtiğimiz haftalarda doğu yaylalarını ziyaret eden Başkan Yücel batı bölgesindeki yaylalarda vatandaşlarla 2 gün süren programda bir araya geldi.

YÜCEL YAYALALARDA 5 a4720

Yaylaların en yoğun olduğu yaz aylarında vatandaşlarla tek tek buluşan Başkan Yücel'e yoğun ilgi vardı. Vatandaşların sevgi seli gösterdiği Başkan Yücel, tüm yaylalardaki sakinleri tek tek dinledi, istek ve taleplerini not aldı. Vatandaşlar hizmette sınır tanımayan ve Alanya sınırlarını dahi aşan çalışmaları nedeniyle Başkan Yücel'i büyük bir coşku ile karşıladılar.

 YÜCEL YAYALALARDA 6 f0bd8

SAĞLIK OCAĞI MÜJDESİ...

 

Başkan Yücel batı yaylasında ikamet eden vatandaşlara sağlık ocağı müjdesi verdi. Bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacaklarını belirten, Başkan Yücel, "Her zaman sağlık ve eğitime öncelik verdiğimiz hizmet akışımıza d3vam ediyoruz. 2 doktor, 2 hemşire ünitesi bulunan, misafirhanesi olan ve her türlü sağlık hizmetinin verilebileceği geniş kapsamlı bir sağlık ocağını bölgemize kazandırmak için kolları sıvadık. Bölge muhtarlarımızla yaptığımız görüşme sonrası yer belirlemesini yaptık ve çalışmalara başladık. Yayla sezonu bitmeden tamamlamayı planladığımız ve önümüzdeki sezon tam teşekküllü olarak yayla sakinlerine 7-24 hizmet verecek bir sağlık ocağı planladık. Bölgedeki en büyük eksikliği gidermiş olacağız ve hasta, yaşlı, çocuk demeden tüm vatandaşlarımız sağlık ocağından yararlanacak." dedi.

 YÜCEL YAYALALARDA 7 cee37

SÖBÜÇİMEN GRUP YOLU ÇALIŞMASI SEZON SONU BAŞLAYACAK...

 

Batı yaylalarıma hizmet vermek için Başkan Yücel'in hayata geçirdiği kum ve taş ocağındaki çalışmaları da denetleyen Başkan Yücel, "Bölgedeki yapılanmamızı tamamladık ve yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Söbüçimen Grup Yolu bölgemizin en büyük sorunlarından. Arkadaşlarımız bölgede incelemelerini yaptılar. İnşallah yılsonu bu yoldaki çalışmalarımıza başlıyoruz. Yolun tamamlanması ile bu bölgedeki tüm yaylalarımıza ulaşım rahatlayacak. Bu yol başta olmak üzere tüm yollarda vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

YÜCEL YAYALALARDA 8 3896e

Biliyorsunuz ki biz her yıl hem doğu yaylalarımızı hem de batı yaylalarımızı ekibimizle birlikte ziyaret ediyorduk. Pandemi ve geçen seneki Güzelbağ ile çevresindeki yangınlardan dolayı tam olarak ekibimizle birlikte bu ziyaretleri yapamadık. Bu yıl Bayır Mahallemizin yaylasından başlayarak, Elikesik Mahallesi yaylamıza kadar bir program yaptık. Biliyorsunuz bizim yörükler yaz aylarının büyük bir bölümünü bu yaylalarda geçiriyor ve buralarda canlı bir yaşam oluyor. Vatandaşlarımız ömürlerinin birçoğunu bu yaylalarda geçirirler. Biz de merkezde yaptığımız aynı hizmetleri beldelerde, köylerde ve yaylalarda sürdürmek zorundayız. Buradaki vatandaşlarımızın hizmete ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor ve her türlü alt yapı, üst yapı, sosyal donatı alanları ve yol, elektrik, su gibi üzerimize düşen her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada vatandaşlarımızın hem temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de onların gönüllerini alıyoruz. Bundan önce buralarda biz vardık, bundan sonra da biz olacağız. İnşallah bölge halkı da bundan son derece mutlu oldu.

YÜCEL YAYALALARDA 9 a7067

Bölgenin sorunlarını bildiğimizi ve belediye başkanının 2200 rakımda da olsa ekibi ile birlikte yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. İnşallah gelecek sene de yine bu gezilerimize periyodik olarak devam edeceğiz. 2 gün boyunca bu dağlarda bütün ulaşabildiğimiz vatandaşlarımızın her birinin elini sıkmaya, her birinin gönlünü almaya gayret gösterdik. Buradan mutlu bir şekilde aşağıya dönüyoruz." diye konuştu.

 

BAŞKAN YÜCEL GEVNE ŞENLİKLERİNDE YÜZLERCE VATANDAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ...

 

Başkan Yücel 23 yayla programını Gevne Şenlikleri ile sonlandırdı. Şenlik meydanına alkışlar eşliğinde giriş yapan Başkan Yücel, festival de bir konuşma gerçekleştirdi ve vatandaşlara seslendi. "Yörük olmaktan ve yörüklerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum" diyen Başkan Yücel, "Her yıl düzenlenen yayla şenliklerimizin sonuncusunu burada gerçekleştiriyoruz. Gelenek, görenek ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için şenliklerimize destek vermeye devaö edeceğiz. Bu şenliği düzenleyen Aliefendi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

YÜCEL YAYALALARDA 10 2b8eb

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler