head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yücel, “Denizciliğin dünyadaki en önemli merkezlerinden olan Alanya’mızdan tüm denizcilerimizin bayramını kutluyorum.” dedi...

yücel ve kabotaj bayramı 2 2c76e
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz denizcilik bakımından çok önemli ve özel bir yere sahiptir. Kilometrelerce uzanan sahili, tarihi tersanesi ve limanları ile Alanya’mız da denizle ayrılmaz bir bütündür. Selçuklu’nun Tersane’yi inşa ederek denize açıldığı bir başkent olan Alanya’da denizcilik faaliyetleri her zaman önemli olmuştur. Ülkemizde ve Alanya’mızda denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir. Bu özel günde ülkemizdeki tüm denizcilerimizin ve balıkçılarımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.”

yücel ve kabotaj bayramı 3 6b196

GELENEKSEL YAĞLI DİREK YARIŞMASI YAPILACAK...

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da Alanya’da coşku ile kutlanacak. Başkan Yücel tüm Alanya halkını yapılacak olan etkinliklere davet ederek, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda saat 18.30’da Kızılkule önünde programlarımız gerçekleşecek. Kıbrıs’ın Fethi’nin 451. Yılı ve 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Herakatı’nın 48. Yıl Dönümü Sergisi, 1955-1974 Kıbrıs Olayları Sergisi ve Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul fotoğraf sergilerinin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bu 3 muhteşem sergiye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ayrıca su sporları gösterisi ve tekne korteji ile unutulmaz bir görsel şölen vatandaşlarımızla buluşacak. Geleneksel olan ve Alanya ile özdeşleşen en önemli etkinliklerden Yağlı Direk Yarışmamız da yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı 1 Temmuz günü 18.30’da Kızılkule önüne davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler