head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

ALANYA GÜNEŞİ OLARAK DİYORUZ Kİ;Sayın Müftü! İnsan olarak ,din-dil-ırk farkı ayırımı olmadan insanlar eşittir ve dayanışma-sevgi-kardeşlik duyguları ile bir arada yaşadığı sürece insan vardır ve o zaman insanlık erdemi anlam bulur.Bu yaptığınız etkinlik Elbette ki dinimizin paylaşma ve yardımlaşma emrine uygun ulvi bir davranıştır.Ama geçen ay elim bir kazada vefat eden Alanyaspor lu yabancı kökenli ve başka bir dine mensup kişinin ardından edilen duaya itiraz etmeniz ile,bu mübarek ayda edilen iftar duası arasında ne fark var?

Sadece popilist ve ayırımcı açıklamalarda bulunmamanız için hatırlatalım dedik.

Ayrıca şunu da size ve iftar verenlere önermek isteriz ki;İftarlar gösteriş için değil,Allah rızası için ve dayanışma-paylaşımı aynı sofrada yaşayıp;Yüce Allah'a şükür etmek için yapılır.

Bu vesile ile,her iftar sofrasına mahalle ve köylerden fakir ailelerimizi de getirip aramıza katarsak,insanlık onuru islamiyetin dayanışma ışığında aydınlanmış olur.Allah kabul eylesin.

Paylaşmak İle İlgili Sözler 8f097

 

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ,ALANYA DA YAŞAYAN YERLEŞİK YABANCILARA İFTAR VERDİ...

Alanya İskele meydanında düzenlenen ve ilçede yaşayan yabancı katıldığı iftar programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile diğer yabancı dernek başkanları ve vatandaşları katıldı.

yabancılar iftarıAW716182 01 aa101

Alanya Müftüsü İhsan İlhan iftarda yaptığı açıklamada geleneksel olarak yaptıkları yabancılarla iftar yemeğiyle dostluğu, kardeşliği ilçede yaşayan her kesim ile pekiştirmek istediklerini söyledi.

Alanya'nın dünyaya açılan bir yerleşim yeri olduğunu bildiren İlhan, ilçede Müslüman olarak birlikte yaşama bilincini, kardeşliğin huzur güvenliğin bütün dünyaya duyurmak istediklerini kaydetti. "Ramazan gibi manevi bir iklimde, içimizde yaşayan yabancı vatandaşlarımızla soframızı paylaşmak, ramazanın gayelerinden biridir." diyen İlhan, "Müftülük olarak belediye ve sivil toplum örgütlerin destekleriyle farklı din ve kültürlerde yaşayan vatandaşlarla bir ramazan sofrasını paylaştık. Alanya'nın huzurun ve güvenin kaynağı olduğunu dünyaya bir kez daha duyurmak istedik" ifadelerinde bulundu.

Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise Alanya Müftülüğü'nün gerçekleştirdiği etkinlikten dolayı teşekkür etti.

Karaoğlu, Alanya 79 farklı insanın, milletin, dinlerin yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, "İslam dini tolerans dini. Alanya'da ramazan ayında hiç kimseyi ayırmadan bir iftar yemeğinde Alanya'da yaşayan bu insanlarla bir araya geldik." dedi.

Alanya'da yaşayan Gürcü Luiza Gigitashvili ise 12 yıldır Alanya'da oturduğunu belirterek ikinci kez katıldığı iftar yemeğinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Daveti veren herkese teşekkür eden Gigitashvili, "Dinlerimiz farklı ama Alanya'da bu tarz etkinliklerle bir araya gelerek, paylaşımlarda bulunarak mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Gazeteler