head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Fakir Baykurt Öykü Ödülü sahipleri açıklandı, Lise kategorisinde Alanyalı Mete Akış, 2’ncilik ödülü aldı...

Sariyer Belediyesi’nin ortaokul, lise, yetişkin ve 'Fakir Baykurt Öykü Kitabı' olmak üzere dört kategoride düzenlediği Fakir Baykurt Öykü Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya Alanya’dan katılan Doğa Koleji 11’inci sınıf öğrencisi Mete Akış, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda lise kategorisinde 2’nci oldu.

Mete Akış’ın kaleme aldığı “Hürriyetten Sonra” adlı eserini değerlendiren seçici kurul şu ifadeleri kullandı: “Bir sebeple hapishaneye düşmüş bir mahkûmun yıllar sonra iyi bir vatandaş olma gayreti ve hapisten erken tahliye edilme umudu, en sonunda yaşadığı hayal kırıklığı anlatılmaktadır. Geçişler çok iyi yazılmış. Diyaloglar çok akıcı. Hürriyetin ve özgürlüğün kıymetini ve ona kavuşabilmek için verilen mücadeleyi etkileyici bir anlatımla vurgulaması nedeniyle ikincilik ödülüne değer görülmüştür.”


360 ÖYKÜ VE 95 ÖYKÜ KİTABI...


2022 Fakir Baykurt Öykü Yarışması’na ortaokul kategorisinde 83 öykü, lise kategorisinde 51 öykü, yetişkin kategorisinde 226 öykü, Fakir Baykurt Öykü Kitabı kategorisinde 95 kitap olmak üzere; toplam 360 öykü ve 95 öykü kitabı katıldı. Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri 5 Haziran Pazar günü Sarıyer Belediyesi’nin organizasyonunda verilecek. Organizasyona ünlü edebiyatçı ve şairlerin yanı sıra sinema sanatçısı Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katılacağı öğrenildi.

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler