head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde kurulan Yörük Çadırı ve stantlar göz kamaştırdı.

standlar alt MANŞET 221c4

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de vatandaşlarla birlikte ziyaret ettiği stantlarda geleneksel mutfak kültürü eşyaları, el emeği göz nuru eserler festival alanını ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerden büyük beğeni topladı...

standlar ALT ÜÇ MANŞET 49ff5

Alanya Belediyesi’nin “Tarihi Lezzetlerin Doğuşu” temasıyla bu yıl 20. kez düzenlediği Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali birbirinden farklı etkinliklerin eşliğinde coşkuyla gerçekleşti.

standlar alt iki dcb6e

Tarihi Yörük Göçü’yle başlayan, yarışmalardan DJ performanslarına, sahne gösterilerinden konserlere kadar pek çok etkinliğin gerçekleştiği festivalde vatandaşlar keyifli anlar geçirdiler.

standlar SİYAH BEYAZ SERGİ 4842f

SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF SERGİSİ “BİR ZAMANLAR ALANYA”...

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü arşivinden seçilen; Alanya’nın geçmişteki sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamını anlatan ve her sergide büyük beğeni alan “Bir Zamanlar Alanya” isimli siyah beyaz fotoğraf sergisi de festival kapsamında vatandaşların ziyaretine açıldı.

standlar 9 6fdbd

Her yıl yeni eklenen fotoğraflarla festival alanında ziyaretçilerine zamanda yolculuk yaptıran sergi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

YÖRÜK RÜZGARLARI ESTİ...

standlar alt üç 0a65f

 

27 Mayıs’ta açılan ve 30 Mayıs’a kadar zengin bir programla devam eden Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde kurulan dev Yörük Çadırında, Alanya mutfak kültürü, bakır ibrikler, kazanlar, bakır siniler, tabaklar, yemek kap kacakları, temsili yayla göçü ve göç sırasında kullanılan dokuma heybeler, kilimler, çuvallar, keçeler, beşikler, sandıklar, hamur tekneleri gibi pek çok kültürel miras; ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşattı.

standlar ALT ÜÇ MANŞET 69b39

Antalya Teke yöresinin genç yüzleri Serikli ikizler Abdullah ve Yaşar Çakmak, kepenek önünde sipsi, kabak kemane ve saz çalarak söyledikleri Yörük ezgileri ve manilerle 7’den 70’e her yaş grubunu etkiledi. Üniversite öğrencisi gençlerin performansı, çadırı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerden büyük alkış aldı.

standlar 1 37615

KÜLTÜR VE SANAT STANTLARI ÇOK RENKLİ...

Alanya ipeği, muz lifi, ipek kozası ürünler, hediyelikler, el işi dokumalar, nakışlar, resimler, duvar süsleri, ahşap ve bakırdan eşyalar gibi ürünlerin yanı sıra ülkemizin farklık yörelerine ait geleneksel ürünler, festival alanına kurulan 300’den fazla kültür-sanat standında ziyaretçilere tanıtıldı.

standlar 8 d90cb

Ayrıca, Alanya dışından birçok belediye, yerleşik yabancı, kardeş şehirler ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi de festivale katılarak kendi kültürlerini yansıtan ürünler sergilediler.

standlar 2 549bc

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan hatıra para köşesi, seramik atölyesi ve ipek dokuma tezgahını ziyaret eden vatandaşlar ise yeni tecrübeler edindiler.

standlar 3 c6873

BAŞKAN YÜCEL STANTLARI TEK TEK GEZEREK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 gün süren festival boyunca vatandaşlarla birlikte oldu.

standlar 4 3a5c2

Bu yılın teması olan lifos gastronomi alanını, kültür ve sanat stantları ile sergilerini ve vatandaşların açmış olduğu stantları gezen Başkan Yücel, festival coşkusunu Alanya halkı ile birlikte yaşadı.

standlar 5 66638

Vatandaşların bol bol fotoğraf çektirdiği Başkan Yücel, herkese eğlence dolu bir festival diledi. Festivalin 3. gününde Başkan Yücel’e stant gezilerinde MHP heyeti eşlik etti.

standlar 6 af52a

Antalya MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, MYK Üyeleri, İl ve İlçe Başkanları; Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte stantları gezerek, vatandaşlarla buluştular.

standlar 7 a6792

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler