head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne Alanya’nın kardeş şehirlerinden de çok sayıda misafir katıldı. Festivalin ilk gününde kardeş şehirlerden gelen heyet ile akşam yemeğinde buluşan Başkan Yücel, hediye takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti...

 

kardeş şehirler yemekte 3 5089c

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali büyük bir coşku ile start aldı. Festivale Alanya’nın kardeş şehirlerinden gelen misafirlerde katıldı. Almanya Gladbeck şehri Belediye Başkanı Bettina Weist ve meclis üyeleri, Almanya’nın Oer-Erkenschwick şehrinin Belediye Başkanı Carsten Wewers ve meclis üyeleri, Litvanya Trakai Belediye Başkanı Andrius Satevicius ve Meclis üyeleri, Litvanya Sılute Belediyesi’nin meclis üyeleri, Letonya Talsi Belediyesi’nin meclis üyeleri festivale katıldılar. Festivale katılan kardeş şehirlerden gelen misafirlerle geleneksel hale gelen, kaynaşma ve hediye değişim programı düzenlenen akşam yemeği ile birlikte yapıldı. Yemeğe festival kapsamında Alanya’ya gelen ünlü isimler Elif Korkmazel, Sahrap Soysal ve Şef Özlem Mekik ile ulusal basın mensupları da katıldı.

kardeş şehirler yemekte 2 73526

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR...

Her yıl düzenlenen ve ülkenin en önemli festivallerinden biri haline gelen 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne katılımlarından dolayı kardeş şehir heyetine teşekkür eden Başkan Yücel, “Sizleri yeniden aramızda görmek çok güzel. 2 yıldır pandemi nedeniyle ayrı kalsak da kardeş şehirlerimizden misafirlerimizi yeniden ağırlama fırsatı bulduk. Katılan ve selamlarını gönderen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu büyük coşkuya hep birlikte 3 gün boyunca yaşayacak olmanın heyecanını yaşıyorum.” dedi.

Yemeğin ardından hediye değişim programı yapıldı. Başkan Yücel misafirlere 800. yıl şehir anahtarı ve çini tablo hediye ederken, gelen hediyeleri de kabul etti.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler