head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin ilk gününde Seda Sayan konseri ile coşku en üst seviyeye ulaştı.

seda sayan konseri ALT MANŞET 67239

Konser alanını hınca hınç dolduran vatandaşlar muhteşem bir konsere tanıklık ederken, gönüllerince eğlenme fırsatı buldular...

seda sayan konseri 7 69a0c

2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin 20’ncisi büyük bir coşkuyla başladı.

seda sayan konseri alt 2 eb2ad

Yörük Göçü ile başlayan festival Alanya Belediye arkasında düzenlenen Seda Sayan konseri ile devam etti. Konser alanı hınca hınç dolarken, on binlerce vatandaş ilk olarak sahneye çıkan Onur Kırış ile eğlenceye başladılar.

seda sayan konseri 2 74810

Muhteşem şarkılar ile alanı dolduran vatandaşları coşturan Onur Kırış’ın ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlara seslendi.

seda sayan konseri 6 başkan 12055

“2 yıldır sizleri çok özledik” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yücel, “Pandemi sonrasında hepimizin moral ve motivasyon olarak böyle güzel etkinliklerde bir arada olmaya ihtiyacı vardı. Alanya’nın en büyük, en önemli festivalinde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. 3 gün boyunca sanatla, kültürle, eğlenceyle, dolu dolu, keyifli bir festival yaşayacağız. 20 yıldır başarıyla gerçekleştirdiğimiz Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimiz, şehrimizin dışa açılan penceresi ve dünya kültürlerinin buluşma noktasıdır. Festivalimiz, artık Türkiye’de yapılan en önemli festivaller arasında gösterilmektedir. Şüphesiz ki, bu başarının altında tarihine, kültürüne, doğasına ve yaşadığı kentin değerlerine sahip çıkan tüm Alanya’nın imzası var” dedi.

seda sayan konseri 8.çeyiz sandığı 310f5

SEDA SAYAN’A ÇEYİZ SANDIĞI VE GELİN ÇİÇEĞİ...

Başkan Yücel, kısa süre önce evlenen Seda Sayan’a ceviz ağacından tamamen el işçiliği oymalı çeyiz sandığı, ipek kozasından gelin çiçeği ve üzerine resminin işlendiği su kabağı hediye etti. Seda Sayan, çeyiz sandığında bulunan Alanya Koza Ürünleri Kooperatifi Kadınları tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri çok beğendiğini belirterek, “Yıllardır sahnedeyim. Aldığım en güzel hediye. Teşekkürler Alanya” dedi.

seda sayan konseri 3 1b66e

ALANYA İPEĞİ SEDA SAYAN’IN EVİNİ SÜSLEYECEK...

Ünlü şarkıcıya hediye edilen çeyiz sandığının içinde bürümcük kumaşı ipek, Alanya ipeğinden yapılmış ipek örtü, mendil, el örgüsü dantel örtü, elde dokunmuş yüzde yüz ipek el dokuma Alanya Kuşağı, ipek dokuma Alanya Fuları, marul cam bardak altlığı için örülmüş el örgüsü ipek dantel yer aldı.

seda sayan konseri 4 8b5ec

Hediyelerin ardından konser coşkusu kaldığı yerden devam etti. En sevilen şarkılarını Alanyalı vatandaşlar için seslendiren Seda Sayan konseri geç saatlere kadar coşku ile devam etti.

seda sayan konseri 5 0a143

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler