head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

 

Yıllardır Nato müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye dost olmadığını haykıran Özgür Türkiye sevdalısı biz gazeteciler bir kere daha maalesef haklı çıktık...

 

YORUM HABER ÜSTÜNDE RESMİM VAR.62443478 341914899808485 2332719797860564992 n e6213

Alanya Güneşi Gazetesi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni İbrahim Akdağ

 

 

Burnumuzun dibinde sözde "Kürdistanı"kurup sonra da burayı Büyük İsrail'e dönüştürmek isteyen ABD; bir kere daha dost olmadığını gösterdi.

Tarihte Ermeni mezalimine kurban vermiş milletimiz,yakın zamanda da Ermenilerin kurduğu ASALA terör örgütüne onlarca diplomatımızı şehit vermişti. Ve sinsi planların sahibi  , ülkeleri işgal edip bölen kan emici ABD bir kere daha , bin kere daha hain yüzünü gösterdi.

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ OLARAK DİYORUZ Kİ;

Türk Milleti ve Devletini "soykırım" iftirası ile suçlamayı şiddetle reddediyoruz.

Ülkemizde ki ABD üsleri hemen kapatılmalıdır ve ABD özür dileyip bu iftirayı geri alana kadar ABD ile ilişkiler askıya alınmalıdır.

Siz kimsiniz?

Bir devlet bile değilsiniz.

50 eyaletten oluşan ve 72 milletin bireylerinin göçü ve Kızılderili katliamınızdan sonra kurduğunuz ABD...

Haddinizi bilin ve tarihte 16 devlet kurmuş, iki bin yıllık Türk milletine çamur atmayın.

 

ABD BAŞKANI JOE BİDEN  1915 OLAYLARI İÇİN "Soykırım" dedi...   

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullandı. Biden'ın açıklamasına ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz" dedi. 

bidon biden 0f354  

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Biden açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* Her yıl bugün, Osmanlı döneminde Ermeni soykırımında hayatını kaybeden hayatları hatırlıyoruz. Böylesi bir mezalimin bir daha yaşanmaması için kendimize taahhütte bulunuyoruz.

* 24 Nisan 1915'te Konstantinopolis'de Ermeni aydınları ve cemaat önderlerinin Osmanlı yetkililerince tutuklanmasıyla başlayarak bir buçuk milyon Ermeni bir imha harekatı dahilinde sınır dışı edildi, katledildi ya da ölüme yürütüldü.

* Bu açıklamayı suçlamak için olanların asla tekrarlanmaması için yapıyoruz.

* ‘Meds Yeghern' (Büyük Felaket) kurbanlarının önünde saygıyla eğiliyoruz ki olup bitenlerin korkunçluğu tarihte kaybolup gitmesin. Olup bitenleri unutmuyoruz ki nefretin her biçiminin yıkıcı etkisine karşı her daim tetikte kalalım.

* Amerikan halkı 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda hayatını kaybeden tüm Ermenileri saygıyla anıyor.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TEPKİ...

Biden’ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları belirtti:

* “Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz.”

* Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir.

* Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz. #1915Olayları

DÜN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ...

20 Ocak'ta ABD Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir süredir beklenen telefon görüşmesi dün gerçekleşmişti.

BIDEN, ERDOĞAN’A SÖYLEMİŞTİ...

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin konuşmasında ‘soykırım’ diyeceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediği belirtilmişti.

Göreve gelmeden önce “Sözde Ermeni soykırımını tanıyacağım” diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da bu sözünü tutacağı açıklanmıştı. Söz konusu açıklama ‘iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir adım’ olarak yorumlanmıştı.

OBAMA VE TRUMP BÜYÜK FELAKET DEMİŞTİ

Demokrat Partili ABD Başkanı Obama ise başkanlık kampanyası boyunca 1915 olayları ‘soykırım’ olarak tanıyacağını söylese de başkanlığı döneminde bu tutumdan kaçındı.

Trump da başkanlığı boyunca selefi Obama gibi ‘soykırım’ ifadesini kullanmayarak açıklamasında olayları tanımlamak için ‘büyük felaket’ anlamına gelen ‘Meds Yeghern’ ifadesini kullanmıştı.

ABD başkanları, Bill Clinton döneminden bu yana her yıl 24 Nisan’da benzer açıklamalar yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler