head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik şehit oldu. İçişleri Bakanlığı, 2 jandarma personelinin yaralandığını açıkladı... 

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada bir jandarma personelinin ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Bakanlık, 2 jandarma personelinin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında “Şehidimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine ve kahraman Jandarmamıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Söz konusu bölgede operasyon devam etmektedir” denildi. 

MALATYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ...

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik’in şehadet haberi, merkez ilçe Yeşilyurt’a bağlı Özalper Mahallesi’nde oturan babası Latif ile anne Aynur Çelik’e askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberi alınca sinir krizi ve baygınlık geçiren şehit yakınlarına, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

 Şehit jandarma 9 ocak 2021 0cf1f

Ebru Çelik ile evli olan ve 2017 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik’in cenazesinin yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. 

MALATYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA...

Konuya ilişkin Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* 09 Ocak 2021 günü Diyarbakır İli Lice Kırsalında icra edilen Terörle Mücadele Harekâtı sırasında BTÖ mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanan İlimiz Yeşilyurt ilçesi nüfusuna kayıtlı J. Uzm. Çvş. Mehmet Çelik sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

* Şehidimize Cenab-ı Haktan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabrı cemil diliyoruz. Malatyamızın ve Milletimizin başı sağ olsun

 

 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

KAYNAK MSB , Ajanslar

Gazeteler