head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

91. saatte mucize: Rıza Bey Apartmanı'nda 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak kurtarıldı... 

 

DEPREMİN YIKTIĞI İZMİR'DE MUCİZELER YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR... 

İzmir Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğünde depremden 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak çıkarıldı. Gezgin'in durumunun iyi olduğu belirtildi.


"Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı"...


Çocuğu kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı" dedi.


Ekipler, Uğur- Fidan Gezgin çiftinin kızı Ayda Gezgin'e ulaştı. Ekipler bina enkazı çevresinde hayat koridoru oluşturarak çocuğa ilk müdahalede bulundu. Serum takılan Ayda Gezgin için enkaz altına termal battaniye indirildi. Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi

91 SAAT SONRA 2 resimid 125450341 12545034 16 9 1604397197 880x495 51146

Ayda Gezgin'in mutfakta olduğu, bir tarafta mutfak tezgahı, diğer tarafta dolapların ortaya doğru yıkıldığı, buzdolabı, bulaşık makinesi ve fırının oluşturduğu yaşam üçgeninde kaldığı kaydedildi. Gece aynı noktada dinleme yapıldığı, Ayda Gezgin’in uyumuş olabileceği için yanıt vermemiş olabileceği ifade edildi. Ayda Gezgin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.

Çocuğun Sağlık durumu iyi...
Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, polis eskortu eşliğinde ambulansla getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı. Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

Ayda'ya ilk ulaşan ekip çalışanı, şunları söyledi:

''Küçücük bir eldi. İlk isteği su oldu. Bir de ayran istedi yanında. O dakikadan itibaren canla başla o yavrucağı oradan çıkarmak için çalıştık. Biz elimizden geldiği kadar son kişi çıkana kadar buradayız. Halen enkaz altında olanlar var. Onları çıkarmak için uğraşacağız.’'

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurtarma ekibinden Levent Onur'un şunları kaydetti:

''Sakarya’dan geliyoruz. Buraya intikal ettik. Beyaz eşyanın olduğu yerde yaşam alanı vardı. Bu mucizeler bizim yorgunluğumuzu da elimizden alıyor. Bulduğumuzda elini oynatıyordu. Sağlık durumunda bir sıkıntı yoktu. Sarışın, 3,5 yaşında. Bulaşık makinasının olduğu bölgeye kendisi devrilmiş, yaşam merkezi açmış kendine. Takdir-i ilahi. Biz de babayız, 6 yaşında bizim de evladımız var, 1 Kasım’da doğum günüydü. Doğum gününde Elif ve Ayda bebek bize müjde verdi. Sadece tebessüm etti. Konuşamadık. Uykudan mahmur uyanmış gibiydi. Ne olduğunu anlayamadı, toparlamaya çalıştı. Sağlık durumu çok iyi. Sıkıntı olmadığını gördük. İlk müdahaleyi orada yaptık. Gördükten 1 saat, 1 saat 15 dakika sonra çıkardık. 1. katta bulundu. Tekrar kontroller sağlanacak.''

91.SAAT SONRA 3 ayda izmir riza bey foto1 iha cd20a

"Çok güzel gülümsüyordu"...

Kurtarma ekiplerinden bir isim, “Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.
Bir başka görevli ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jeneratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayda, iyiyim" diye konuştu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Ayda'nın kurtarılma anına ilişkin görüntüleri paylaşarak, "Ayda Gezgin. 3 yaşında. Ve 91 saat sonra tekrar aramızda!" ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler