head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde icra edilen devriye sırasında yaşanan patlama sonrası bir askerin şehit olduğunu duyurdu...

Saldırıda şehit olan Elazığlı Piyade Teğmen Canbert Tatar'ın acı haberi, Tunceli'de bulunan ailesine verildi. 

 

MSB- Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu. Suriye’de meydana gelen patlama sonucu Piyade Teğmen Canbert Tatar’ın şehit olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

--27 Mayıs 2020 tarihinde İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiri ile kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

--Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

 

idlib270520201744553821012 1a5d1

 

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI...

Patlamada şehit olan Piyade Teğmen Canbert Tatar’ın acı haberi ailesine ulaştı. Şehit ailesinin Tunceli’nin Çemişgezek ilçesindeki dede evinde olduğu öğrenildi. Şehidin ailesine acı haber, İlçe Kaymakamı Harun Kazez ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehit Tatar’ın yarın Elazığ’da düzenlenecek olan törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

 

 

HABER: Sariye AKDAĞ...

KAYNAK:MSB

 

Gazeteler