head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Antalya’da sosyal mesafe bankları...
 
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, uzun bir aranın ardından pazar günü sokağa çıkacak 65 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinleri de düşünerek, parklarda birçok kişinin yan yana oturduğu bankları sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılan yenileriyle değiştirmeye başladı. Sosyal mesafeli banklara en fazla iki kişi oturabilirken, oturma grupları yerine de sandalye banklar geldi.
 
MURATPAŞA SOSYAL MESAFE BANKLARI 1 thumbnail SOSYAL MESAFE BANKI 4 4bdbc
 
Gündelik alışkınlardan yaşam tarzlarına hayatı değiştiren korona virüs salgını şehirleri de dönüştürüyor. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, parklarda birçok kişinin yan yana oturup sohbet ettiği bank ve oturma guruplarını ‘sosyal mesafe’ kuralına uygun olarak yapılan yenileriyle değiştirmeye başladı. Yeni tip banklara en fazla iki kişi oturabilirken kişiler arasında da birer metre mesafe bırakıldı. Çoklu oturma grupları yerine de sandalye ve tabure tipi sadece bir kişinin oturabileceği banklar tercih edildi.
 
MURATPAŞA SOSYAL MESAFE BANKLARI 2 thumbnail SOSYAL MESAFE BANKI 2 4a98d
Muratpaşa Belediyesi, ilk çalışmayı Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’ne açılanan Üçkapılar’ın yanı başındaki parkta gerçekleştirdi. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parktaki 30 eski tip bankı söktü ve yenilerinin montajını yaptı.
 
Çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, salgın önlemleri kapasında Muratpaşa’da ihtiyaçları gözeterek bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bu kapsamda 510 bin nüfuslu ilçede, kapı kapı maske dağıtımı yaptıklarını, salgının yaratacağı olası gıda sıkıntısına karşı 70 dönüm alanda mısır ekimi gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Uysal, dezenfekte çalışmalarını da aralıksız devam ettiğini belirtti. Başkan Uysal, şöyle konuştu:
 
“Sokağa çıkma yasağına yönelik kısıtlamaların azalmasıyla yaşlılar ve gençlerimize yönelik çalışma başlattık. Bu kapsamda özellikle yaşlı insanlar oturma ihtiyacı duyacağı için banklarımızı düzenledik. Sosyal mesafeye uygun bank üretimini atölyelerimizde yaptık. Haftaya yaşlılar ve çocuklar belirli zamanlarda sokağa çıkabileceği için bazı alanlara 1 metre yaklaşma mesafesine uygun bankları yerleştirdik. Yaşlılarımız çocuklarımızın maske kullanarak bankalara oturmasını öneriyoruz.
 
MURATPAŞA SOSYAL MESAFE BANKLARI 4 thumbnail SOSYAL MESAFE BANKI 7 673b5
 
 
 
 
HABER: Sariye AKDAĞ...

Gazeteler