head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Muratpaşa Belediyesi, Corona virüs salgının yaratacağı olası bir gıda sıkıntısına karşı, belediyeye ait park ve boş alanları dönüştürerek başladığı mısır ekiminde çalışmalar Yamansaz bölgesindeki 10 dönümlük bir alanda da yapıldı. Traktör ve iş makineleriyle ekime uygun hale getirilen alanda ilk tohumlar toprakla buluştu...

UYSAL VE TOHUM 2 thumbnail Muratpaşada tohumlar toprakla buluştu Mısır ekimi 1 e2cae

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, pandemi haline gelen korona virüs salgının yaratacağı olası gıda sıkıntılarına dikkat çekmek ve üretimi teşvik etmek için nisan ayı başladığı mısır ekim çalışmalarını 70 dönümlük alanda yaptı. Ekim için Antalya’da gündelik kent yaşamının merkezi olan ilçede parklar ve belediyeye ait boş alanlar ekim için uygun hale getirilirken belediye ekipleri, Güzeloba Mahallesi’nde bulunan Yamansaz bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bölgedeki 10 dönümlük alan traktör ve iş makinalarıyla ekime uygun hale getirildi ve ekim yapıldı.

UYSAL VE TOHUM 3 thumbnail Muratpaşada tohumlar toprakla buluştu Mısır ekimi 2 c48c3

 

TÜRKİYE’YE YAYILIYOR...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, salgında yaşayabilecek sıkıntıları önceden tespit edip, toplumun gerçek ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Maske kullanımı henüz herkes için zorunlu hale getirilmemişken Muratpaşa’da her eve yıkanabilir maskelerin ulaştırılması için gerekli planlamayı yapıp adımlar attıklarını kaydeden Başkan Uysal, “Bu nedenle aldığımız önlemler Türkiye’ye örnek oluyor ve hızla yayılıyor” dedi.

Bu çerçevede Nisan ayı başında salgının yaratacağı olası bir gıda sıkıntısına karşı hem bir duyarlılık oluşturmak hem de üretimi teşvik için mısır ekimine başladıklarını aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Aralarında Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçılar Derneği ve Antalya Ziraat Odası’nın da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte başlayan çalışmamız Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. Mısırı hem ekim süresinin geçmemiş olması hem de un, ekmek gibi değerlendirilebildiği için tercih ettik.”

 

UYSAL VE TOHUM 4 thumbnail Muratpaşada tohumlar toprakla buluştu Mısır ekimi 3 a6adc

‘EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’...

Gerekli önlemler alınmadığı takdirde salgının sağlık boyutundan çok gıda ve sosyo-ekonomik durumunun daha üzücü hale gelebileceği uyarısında bulunan Başkan Uysal, “Türkiye’nin imkanları çok geniş, tarımsal üretimin arttırılması ve devamlılığının sağlanması gerek. Biz de Muratpaşa Belediyesi olarak ülkemiz, kentimiz, insanlarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

HABER:Mertcan YILMAZ

Gazeteler