head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnanın bütün bunlar olurken tabi dün gün boyu sürekli liderlerle görüşmelerimiz oldu; ana muhalefetin başı hariç. O arama lütfunda bulunmadı, neymiş ben onu arayacakmışım. Ben seni niye arayayım ya?” sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak” ifadelerini kullandı...

KILIÇDAROĞLUNDAN ERDOĞANA TEPKİkilicdaroglu 9 0cb4c

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle oldu:

“Çok ama çok üzgünüm, milletimizin başı sağolsun. Olayı duyduğum andan itibaren neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi. Daha şehitlerimiz toprağa verilmeden Erdoğan’ın konuşması beni derinden yaralandı.

Daha cenazeler toprağa verilmeden bu nedir? Bu neyin kahkahası?

Arkadaş benden ne istiyorsun sen. Şehitlerimiz var. Memlekete başsağlığı dileyelim.

Buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek. Askerlerimiz ne için savaşıyorlar, neden oradayız. Bunları konuştuğumuz için utanıyorum.

Yazık günah değil mi?

Şimdi konuştuğumuz için çok üzgünüm. Bir başsağlığı dileyin. Bir oturun, millete başsağlığı dileyin. Meclis’i bir toplayın, milletvekillerini bilgilendirin. Bütün milletimizin başı sağolsun. Kahraman askerlerimiz binbir zorluk içinde görev yapıyorlar. Annelerin korktuğu bir yer olmak istemiyoruz.

Sanki olağan bir işmiş gibi, Bu Meclis niye var.

Bütün vatadandaşlarımıza şunu söylemek isterim. Başımız sağolsun. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemiyoruz.

Tuzun koktuğu yerde ne söylenir.”

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler