head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

İdlib’te şiddetli çatışmaların çıktığı ve Türk taburunun saldırıya uğradığı iddia ediliyordu. Hatay Valisi Doğan, İdlib’te hava saldırısı sonrası 9 mehmetçik şehit oldu” açıklaması yaptı. Daha sonra şehit sayısının 22’ye yükseldiği açıklandı.Üçüncü bir açıklama yapan Doğan şehit sayısını 29 olarak belirtti. Saat 03.45’de tekrar medyanın önüne çıkan Doğan şehit sayısının 33’e yükseldiğini söyledi. Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı. Erdoğan Acil güvenlik toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı.

 

Hatay Valisi Doğan, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur.” demişti. Ardından bir açıklama daha yaptı ve şehit sayısının 22’ye yükseldiğini açıkladı. Saat 02.08’de tekrar medyanın önüne çıkarak üçüncü bir açıklama yapan Vali Doğan şehit sayısının 29’a çıktığını belirtti. Doğan, 36 askerin de yaralı olduğunu söyledi. Saat 03.45’de tekrar medyanın önüne çıkan Doğan şehit sayısının 33’e yükseldiğini söyledi.

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esed rejimi tarafından İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında 33 askerin şehit düştüğünü açıkladı.

Saldırının rejim unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

“Esed rejim güçleri tarafından İdlib’de TSK mensuplarımıza karşı yapılan hava saldırısı sonucu 22 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştım. Yaralılarımızın ve ağır yaralılarımızın olduğunu da ifade etmiştim. Maalesef ağır yaralılarımızdan 7 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ben tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Milletimizin başı sağ olsun.”

 33 şehit haberi 2 dCe04wE3U0qLWadYf6dA4A 44c43

“Tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeriye alınmıştır”
Doğan, bir gazetecinin, “Askerlerimizin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddiaları var.” şeklindeki sorusu üzerine, “Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir.” yanıtını verdi.

BEŞTEPE’DE GÜVENLİK TOPLANTISI

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı yapmıştır. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Saray’da Güvenlik zirvesinin sürdüğü ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brein ile bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altında

 

İletişim Başkanı Altun, “Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak. Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Güvenlik Zirvesi’nde namlusunu, Türk askerlerine doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, “Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Altun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devam etmekte olan Güvenlik Zirvesi’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Zirvenin İdlib’de görev yapan askerlere yönelik menfur saldırı dolayısıyla gerçekleştirildiğini belirten Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyeli’nin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Bu vesileyle rejimin işlediği insanlığa karşı suçların durdurulması amacıyla Astana Süreci’nin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Geçmişte Ruanda’da, Bosna Hersek’te yaşananların bugün İdlib’de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz; kalınmayacaktır. Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir.”

RUSYA’YA GÖNDERME: BU KALLEŞLİĞİN HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER

 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Katil rejim bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecek
Ömer Çelik, “Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir.” diyerek, üstü kapalı Rusya’ya mesaj verdi.

REYHANLI DEVLET HASTANESİNE YARALILAR GETİRİLİYOR
CHP MYK olağanüstü toplanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu gece toplanacak olan CHP MYK’da Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu Gün Bitiyor programına katılan CHP Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Apiş, “Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne devamlı ambulanslar yaralı taşıyor. Reyhanlı’da kan anonsu yapılıyor. Saat 22.00 sularından itibaren yaralıların getirildiğini gördük” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kurmayları ile bir araya geldi

 

İdlib’deki rejim saldırısı ve son durumun ele alındığı toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için kente gönderildiği öğrenildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’deki son gelişmeleri görüşmek üzere kurmaylarıyla bir araya geldi.

Akşam saatlerinde KRT televizyonunda canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, program çıkışı parti genel merkezine geçti.

Parti yöneticileri ile İdlib’deki gelişmeleri görüşen Kılıçdaroğlu, durum değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

Bu arada Rusya, Türkiye’nin Rus uçaklarına ateş açtığını iddia etti.

 

AA BİLANÇO GEÇTİ
Anadolu Ajansı da, “İdlib’deki operasyonlarda 17 günde bin 709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs etkisiz hale getirildi” haberini geçti.

Ardından da tüm yandaş kanallar bu bilgileri paylaştı.

‘TBMM’Yİ KAPALI OTURUMA ÇAĞIRIYORUZ’

 

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı basın toplantısında” Türk ordusu TBMM’nin ordusudur. TBMM’nin sessiz kalmasını beklememesi gerekir. Yarın TBMM’yi kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz” dedi

SOSYAL MEDYANIN ŞALTERİ İNDİRİLDİ
Saat 23.30 sularında Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya araçlarına iletişim kesildi.

Senatör Graham, İdlib’deki Rus hava saldırısına ABD’nin sert bir şekilde karşılık vermesi için baskı yapıyor iddiası
Al Monitor’un Pentagon muhabiri Jack Detsch’in aktardığına göre, Senatör Graham, Pentagon’un İdlib’i uçuşa yasak bölge ilan etmesini talep etti.

Graham, “Katliamın durdurulması için ve bir insani krizin önlenmesi için bu kararın alınması gerektiğini ifade etti.

Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ sonrası Ankara’ya karşı aldığı sert tavırlarıyla tanınıyordu.

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler