head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Elazığ'daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü Azize, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı...

Görevli, Azize'ye "Azize, sen bir annesin. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun, sakin oluyorsun, hepsine destek oluyorsun" diye seslenmişti...

Merkez Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki çöken binada, AFAD, UMKE ve Jandarma başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda, bir kadın 17 saat sonra yaralı kurtarıldı...

Yaralı kadın, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Kurtarılan kadının, UMKE personelinin telefonla görüştüğü Azize Çelik olduğu öğrenildi.

Elazığ ve Malatya'yı vuran depremde çok sayıda vatandaşı hayatını kaybetti. Olağanüstü seferberliğin ilan edildiği bölgede arama kurtarma ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ederken bir sağlık görevlisinin enkaz altında kalan vatandaşla yaptığı telefon konuşması kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

azize 3 5e2c31b066a97c784020ff93 fe1b7

"SEN DAHA GÜÇLÜ OLACAKSIN"...

Telefonda enkaz altındaki Azize isimli kadını sakinleştirmeye çalışan görevli, "Azize, sen bir annesin. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun, sakin oluyorsun, hepsine destek oluyorsun" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE SUSMASIN"...

Arama kurtarma ekipleri Azize'ye "Azize bizi duyur musun? Komşularına seslenir misin? Konuşabilen herkese seslen. Hiç kimse uyumasın. Biz yukarıdayız. Burnundan nefes al ağzından nefes ver. Hiç kimse susmasın aşağıda. Aşağıdaki herkesin annesi sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Sen daha güçlü olacaksın. Senden tek istediğim şey o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalış" dedi.

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler