head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

AFAD'ın açıklamasına göre Manisa Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde bu akşam 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

VALİ DENİZ: CAN KAYBI VE YARALI YOK

 Manisa Valisi Ahmet Deniz, herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığı bilgisini paylaştı.

Deniz, "Beş altı metruk evin göçtüğü bilgisi geldi" dedi.

AFAD da deprem sonrası can kaybı ve yaralanma bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

MANİSA DA DEPREM8Ymgi0VJwEmkY4iOdLIfcA d313b

 

İKİ ARTÇI SARSINTI

Bu depremden 3 dakika sonra Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4,1 büyüklüğünde, 16 dakika sonra ise yine Akhisar'da 3,8 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı yaşandı.

MERKEZ ÜSSÜ MUSALAR KÖYÜ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar köyü olan 5,4 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz" dedi.

"ŞEHİR MERKEZİNDE ÇOK CİDDİ BİR SIKINTI YOK"

Gazetecilere açıklama yapan Dutlulu, uzun süren depremin ilçe halkını korkuttuğunu, sarsıntının ardından vatandaşların sokağa çıktığını anlattı.

 Depremin ardından artçı sarsıntıların da yaşandığını belirten Dutlulu, "Şu an şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz. Şehir içinde şu anda yaralı bilgisi yok. Halkımız sokakta, hasar gözükmüyor. Ama bilgiler şu an çok yüzeysel" diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" ifadeleri yer aldı.

 

 

 

KAYNAK:Ajanslar

Gazeteler