head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

İyi Parti İstanbul milletvekili Prof. Ümit Özdağ, İyi Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer’in davetlisi olarak geldiği Antalya’da, başkanlık sisteminin kaçınılmaz çöküşü konulu bir konferans verdi...

iyi 4 thumbnail salon 1 f7c24

Muratpaşa Belediyesi kültür salonunda gerçekleşen konferansa iyi partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İl başkanı Yavuz Temizer’in Türkiye’yi parlementer sisteme geri döndürmek için ve Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için azimle çalışmaya devam ettiklerini belirten açılış konuşmasında

iyi 2 thumbnail Yavuz Temizer 7948e

“ Genel başkanımız Meral Akşener’in iyilik hareketi olarak iki yılı tamamladığımız İyi Parti çok zor günler geçirdi, birçok olmaz denileni oldurdu, milletimize umut oldu, Milletimiz İyi Partinin farkını gördü” dedi ve Prof. Ümit Özdağ’ı kürsüye davet etti.

Prof. Ümit Özdağ, “ağır baskıları göğüs gererek kurulduk” diyerek başladığı sözlerine, “Türkiye’yi ve Dünyayı iyi okuyarak yolumuza devem ediyoruz, İktidara gediğimiz gün neler yapacağımızı bilerek siyasete devam ediyoruz” dedi.” Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en ağır krizleri içindedir. Saray rejiminin bir an önce çökmesi Türkiye’nin ve milletimizin menfaatinedir” dedi.

TEK ADAMLIK REJİM, DEVLET KRİZİ YARATTI

Türk devletleri ile ilgili tarihi bilgiler veren Prof Özdağ, “tarihin en zor coğrafyası olan Anadoludayız” dedi. Ak Parti iktidarının yaptığı yanlış uygulamalardan ve politikalarından misaller veren Prof Ümit Özdağ, “Anadolu’da kalıcıyız, gelecek bin yıllarda Türk milleti, Türk vatanı, Türk bayrağı ve Türk devleti var olacaktır” dedi. Hiçbir devletin Türkiye Cumhuriyeti’nın karşılaştığı FETO casusluk örgütüne muhattap olmadığını, İktidarın hala FETO örgütünün hangi kurumlarda ne kadar mensubu olduğunu bilemediğini anlattı ve tek adamlık rejimin devlet krizi yarattığını söyledi. “Valilerimiz, kaymakamlarımız iktidarın değil, devletin vali ve kaymakamları olmalıdır. İyi parti devletimizi parlementer sisteme ve de kuvvetler ayrılığına geri dönüştürecektir” dedi.

Türkiye’nin başta Suriyeliler olmak üzere göç dalgasına maruz kaldığını söyleyen Özdağ. “tarihteki kavimler göçü adeta tekrarlanıyor. Biz Suriyelilere düşman değiliz ama vatanlarına dönmelerini istiyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye’den de dış ülkelere göç var Türk iş adamları ve insanımızın belli bir kısmı dış ülkelere gidiyor. istihdam yaratılamıyor. Dışarıdan yatırmcı da gelmiyor. Gelen yabancı yatırımcılar, kazanç garantisi ile iş yapıyor.Karlarını biz ödüyoruz, devamlı borçlanarak kalkınma olmaz” dedi.

Ekonominin iyi gitmediğini rakamlar vererek belrten Ümit Özdağ,” 2002 den bu yana 1960 sonrasının en ağır ekonomik krizlerini yaşıyoruz. Üretimde geriliyoruz, tarım ve hayvancılık çöküyor. 2002 de dünyanın 16. Büyük ekonomisindeyken bu gün yirminciyiz” dedi ve “Türk ekonomisinin geldiği nokta vatandaşlarımızın intihar noktası olmuştur” diyerek ekonomi bakanını ve iktidarı eleştirdi.

iyi 3 thumbnail salon 8b486

Atatürk’ün ‘iç çephe çökmezse savaş kaybedilmez’ sözünü hatırlatan Prof. Özdağ, “iç cephe milli birliktir” dedi ve uzun süren alkışlarla sözlerini tamamladı.

Konferans sonrassı Antalya İl başkanı Yavuz Temizer tarafından plaket verilen Ümit Özdağ, dinleyicilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Haber: Cengiz SAVAŞERİ

Gazeteler