head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Malatya'da halka seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, güvenli bölge tartışmaları üzerinden ABD'ye yüklendi. Erdoğan, "Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde" dedi...

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

--Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

--Güvenli Bölge için ABD ile görüşüyoruz ancak istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz.

--Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken, onlar terör örgütüyle bizi aynı zeminde idare etmenin hesabını yapıyorlar..

--Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır.

--Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir.

--Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız.

--Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, indireceğiz.

--Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon o da tek haneli rakamda bitmiş olacak. 

--Evlatları dağa kaçırılan anneler HDP İl teşkilatının önünde şu anda çocuklarını bekliyor. Ey PKK terör örgütünün desteklediği HDP, siz 14-15 yaşındaki çocukları kaçırmak suretiyle ne yapacağınızı zannediyorsunuz?" 

Gazeteler