head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Pendik’te içinde hamile kadının bulunduğu araca saldıran ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Pendik'te 8 aylık hamile kadın ve eşine yönelik saldırının adli seyri hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 SALDIRGAN İTLER 2 e4176a11 d460 4ac1 8313 3b1376eecea6 1562600305 1686a


06.07.2019 günü saat 19.30 civarında müşteki Y.E.B.’nin eşi A.B.’yle birlikte şahsi aracıyla D-100 karayolunda Ankara istikametine doğru ilerlediği esnada emniyet şeridinde yol alıp önüne geçmek isteyen ve içerisinde şüpheliler Hüseyin S. ile Hasan S.’nin bulunduğu araca yol vermemesi sebebiyle oluşan husumete bağlı olarak şüphelilerin bir müddet sonra müşteki Y.E.B. ile hamile olan eşi A.B.’nin önünü kesip araca zarar vermeleri şeklinde gelişen olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldığı,

Bu kapsamda kolluk ekiplerine talimat verilerek müştekilerin beyanlarına başvurulduğu, müştekilere ait araçta oluşan hasarın tespit edildiği ve olay görüntülerini içerir kayıtların muhafaza altına alındığı,

Temin edilen görüntü içeriğine göre şüpheliler Hüseyin S. ile Hasan S.’nin müştekilere ait aracı durdurduktan sonra şoför mahallinde bulunan müşteki Y.E.B.’nin yanına gittikleri, müştekinin eşinin hamile olmasından dolayı aracın kapılarını kilitlediği, bunun üzerine şüpheli Hasan S.’nin tekme atarak aracın dikiz aynasını kırdığı ve aracın kaputuna çıkarak tepindiği, ardından şüphelilerin olay mahallinden ayrıldıkları,

Olayın ardından annelerinin rahatsızlığından ötürü il dışına çıkan şüphelilerin 08.07.2019 günü saat 09.30 itibarıyla Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim oldukları, teslim esnasında şüpheli Hasan S. nezdinde bulunan bir adet ateşli silaha el konulduğu, kolluk ifadelerini müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüphelilerin Kara Ulaşım Araçlarını Alıkoyma, Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Mala Zarar Verme suçlarından sevk edildikleri İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine konuldukları,

 Şüpheliler hakkında olay günü muhtelif trafik kurallarını ihlal etmelerinden dolayı ayrıca idari yaptırım da uygulandığı,

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle ortaya çıkarılmasına yönelik araştırmalara titizlikle devam olunduğu,
Hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.

 

SALDIRGAN İTLER 3 pendikte hamile kadinin bulundugu a i33z cover 08eb6

PENDİK'TE NE OLMUŞTU?

Pendik'te yaşanan olayda, trafikte tartışı aracın önüne geçip durduran Hasan ve Hüzseyin Sel isimli saldırganlar, diğer aracın içindekilere saldırmaya çalışmıştı. İçerisinde hamile bir kadının bulunduğu aracın yan aynasını kıran, üzerşine çıkıp araca zarar veren saldırganlar araç sürücüsünü de darp etmeye çalışmıştı.

Olay, E-5 Otoyolu Pendik mevkiinde meydana geldi.

İddiaya göre, trafik polisine yakalanmamak için emniyet şeridinden çıkan araç sürücüsü, bir başka aracın önüne kırmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışma sonrasında maganda aracını diğer sürücünün önüne kırdı. Aracın durmasının ardından otomobilden inen maganda camı yumruklamaya başladı. Trafik magandası hızını alamadı, aynayı kırdı ve kaputun üzerine çıkıp tekmelemeye başladı.

Bu sırada neye uğradığını şaşıran sürücü ve yanındaki hamile kadın, bu anları kayda aldı. Hamile kadın çığlıklar atarken, olay cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde maganda otomobilini aracın önüne kırıyor. Ardından önce camı yumrukluyor ve aynayı kırıyor. Bu sırada kadın çığlık atıyor. Maganda aracın üzerine çıkıyor ardından da uzaklaşıyor. Araç sürücüsü kaydettiği görüntülerle polise gidip şikayetçi oldu.

SALDIRGAN İTLER 4 POLİSsdjkbdasdas 1562600000 702c5

SALDIRGANLARI KARŞILAYAN POLİS AÇIĞA ALINDI

Pendik’te, trafikte yol vermediklerini öne sürerek hamile kadının ve eşinin bulunduğu araca saldıran Hasan Sel ve Hüseyin Sel, Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek ifade verdi. Şahısların polis merkezine girdikleri sırada, polis amiri ile Hüseyin Sel’in el sıkışması ise tartışmalara sebep oldu.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi, D-100 kara yolu üzerinde meydana gelen olayın şüphelilerinin polis merkezi amirliğine girişi anında basına yansıyan görüntülerle ile ilgili olarak; Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri görevinden alınarak hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Görüntülerde şahıslar polis merkezine girdikleri sırada Hüseyin Sel ile polis amiri el sıkışmış ve polis amiri, Hüseyin Sel’in sırtına dokunmuştu.

Gazeteler