head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde Atatürk-Müze ve Varsak-Müze durakları arasındaki hatta kum torbalı test sürüşlerine başlandı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 3. Etap Raylı Sistem hattında son test çalışmaları yapılıyor. Hat üzerindeki sinyalizasyon, trafo, gabari, cer gücü gibi sistemlerin denetlenmesinin ardından ağırlıklı test aşamasına gelindi. Kum torbaları kullanılan testlerde, yolcu varmış gibi gerçek sefer periyotlarında denemeler yapılıyor.

raylı test 2 6a436

KESİNTİSİZ ULAŞIM...

Atatürk Durağı, Sakarya, Batıgar, Yenidoğan, Kültür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze Durağı arasındaki güzergahtaki test sürüşlerinin ardından, hat hizmete açılacak. Böylece, Varsak-Müze arasında kesintisiz ulaşım sağlanabilecek. Yapılacak aktarma ile Varsak-Müze hattından Fatih-Aksu hattında istenilen noktaya ulaşılabilecek.

SON AŞAMAYA GELİNDİ...

3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son testlerin yapıldığını ve kabul aşamasına gelindiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “3 farklı kategoride kum torbalarıyla işletme senaryolarını çalışıyoruz. Bu yaptığımız testlerin bir bölümünde Müze-Fatih hattında çalışıyoruz, diğerinde Müze Varsak hattında çalışma yapıyoruz. Bu farklı kategoride yüklerle işletmelerdeki zaman notlarını alıyoruz, süreçleri kontrol ediyoruz. Araçların elektromekanikteki sıkıntıları var mı yok mu kontrol ediyoruz. Testler tamamlandığında işletme son aşamasına gelmiş olacak” dedi.

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler