Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde üç ayrı köy mevkisinde gerçekleştirilen silahlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e çıktı...
1 kişinin de ağır yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 30 yaşındaki Arif Sefa Özdemir Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde sağ olarak yakalandı.
Zanlı, ekiplerin "teslim ol" ihtarına tüfeğiyle ateş açarak karşılık verdi ve 2 jandarmayı yaraladı.
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen silahla yaralama ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, üç farklı köy mevkiine yayılan korkunç bir silahlı saldırı tablosuyla karşılaştı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaptığı incelemelerde olay yerinde ve hastanelerde toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
Afyonkarahisar Valiliği 1 kişinin de ağır yaralı olduğunu açıkladı.
SALDIRGAN ESKİŞEHİR'DE YAKALANDI
8 kişiyi öldüren ve 1 kişiyi ağır yaralayan saldırganın 30 yaşındaki Arif Sefa Özdemir olduğu öğrenildi. Saldırgan, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yakalandı. asbettiği araçla Eskişehir'e kaçan ve aracı Seyitgazi ilçesine bağlı Taşlık Mahallesi'nde çamura saplanınca yaya olarak kaçmaya devam eden Arif Sefa Özdemir'in yeri tespit edildi.
'TESLİM OL' İHTARINA ATEŞLE KARŞILIK VERDİ, 2 JANDARMA YARALANDI
Bölgeyi ablukaya alan ekiplerin "teslim ol" ihtarına tüfeğiyle ateş açarak karşılık veren zanlı, güvenlik güçlerinin operasyonuyla etkisiz hale getirilerek yakalandı. Bu sırada zanlının ateş açması üzerine 2 jandarmanın hafif yaralandığı öğrenildi. Gözaltına alınan zanlı, işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.
Ayazini köyü mevkisinde 3 kişinin, Kıyır köyü mevkisinde ise 2 kişinin silahla öldürüldüğünü tespit etti. Saldırıların gerçekleştiği bir diğer nokta olan Yukarıtandır köyünde ise 3 kadın silahla yaralanmış halde bulunmuştu.
Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılan 3 yaralı kadın, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda toplam ölü sayısı 8'e yükseldi.
ESKİŞEHİR VALİLİĞİ: SAĞ OLARAK YAKALANDI
Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bugün Afyonkarahisar ilimizde silahlı saldırılarda bulunan fail ilimiz sınırları içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin ortak çalışması sonucu sağ olarak yakalanmıştır" denildi.
HAYATINI KAYBEDENLERDEN 2'Sİ ÖĞRETMEN
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete'nin olayda hayatını kaybettiğini açıkladı.
Altınkaynak, yaptığı açıklamada "İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulumuzda görev yapan öğretmenlerimiz Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete'nin elim bir olay sonucu hayatlarını kaybetmelerinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.
ŞÜPHELİNİN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki cinayetlerin ardından kırmızı hafif ticari araçla kaçan şüphelinin, Eskişehir'in Seyitgazi ile Çifteler ilçeleri arasındaki yolda başka bir otomobili yağmalayarak kaçışını sürdürdüğü iddia edilmişti.
Zanlının Kütahya istikametine yönelebileceği ihtimali üzerine Kütahya-Afyonkarahisar kara yolundaki denetim noktasında güvenlik önlemleri artırılmış; ekipler kente seyreden araçları tek tek durdurarak sürücülerin kimlik kontrollerini gerçekleştirmiş ve araçların bagajlarında arama yapmıştı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Olayın ardından Afyonkarahisar Valiliğinden açıklama geldi. Valilik 3 ayrı köyde yaşanan olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin ise ağır yaralandığını duyurdu.
Valilik açıklaması şu şekilde:
"İlimizde meydana gelen silahlı saldırılarda maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ağır yaralanmıştır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla devletimizin ilgili tüm kurumları, olayın ilk anından itibaren koordinasyon içerisinde hareket ederek gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmektedirler. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda adli süreç hassasiyetle yürütülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun."
ŞÜPHELİNİN KAÇIŞINDA YENİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKMIŞTI
Katliamın ardından firar eden cinayet zanlısının adım adım kaçış detayları ortaya çıkmıştı. Dehşet saçarak ilerleyen şüphelinin, kaçış süresince birden fazla aracı gasp ettiği ve izini kaybettirmek için komşu illere yöneldiği öğrenilmişti. Edinilen bilgilere ve güvenlik kaynaklarından alınan resmi raporlara göre; Yukarıtandır köyündeki ilk saldırının ardından olay yerinden 35 AG 5198 plakalı hafif ticari aracı gasp eden şüpheli, kaçışına başlamıştı. Saldırgan, güzergahı üzerindeki Ayazini köyünde araç içerisindeki 3 kişiyi, ardından Kıyır köyünde ise otomobilde bulunan 2 kişiyi daha pompalı tüfekle vurarak katletti. Kanlı saldırıların ardından kaçışını sürdürmek isteyen zanlı, bu kez 54 ACC 723 plakalı ikinci bir aracı daha gasp ederek bölgeden uzaklaşmıştı.
Olayın hemen ardından teyakkuza geçen güvenlik güçleri, şüphelinin ilk olarak Kütahya istikametine kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde durmuştu. Ancak yapılan teknik ve saha incelemeleri sonucunda firari zanlının Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi yönüne doğru seyrettiği saptanmıştı. Bunun üzerine Eskişehir ve çevre illerdeki emniyet ile jandarma birimleri alarma geçirilerek güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştı.
Zanlının kaçışına ilişkin son gelişme ise komşu il Eskişehir'den gelmişti. Firari saldırganın gasp ederek kaçtığı kırmızı renkli araç, Seyitgazi ilçesine bağlı kırsal Taşlık Mahallesi mevkisinde arazide çamura saplanmış halde terk edilmiş olarak bulunmuştu. Aracın çamura saplanması üzerine şüphelinin yaya olarak kaçışına devam ettiğini belirleyen özel harekat ekipleri, dron destekli arama-tarama faaliyetiyle bölgeyi abluka altına almıştı.
KAYNAK: Ajanslar



