head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Ülkemizde 6 Eylül tarihinden itibaren corona virüsle mücadelede yeni bir döneme girildi. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı bu kapsamda PCR test alanı ve laboratuvarda yeni düzenlemelere gittiklerini açıkladı...

aşısızlara tesst 2 4e46e

Prof. Dr. Lakadamyalı:” test yapma zorunluluğu olan vatandaşlarımız Eski Devlet Hastanesinin Poliklinik girişinde saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında bizlere başvurabilirler “dedi.

aşısızlara tesst 4 945fa

“Eski Devlet Hastanesi Binasında Yer Alan Test Alanımız 10.00-18.00 Saatleri Arasında Hizmet Veriyor”

 

 lakadamyalı 13 eylül 2021 61a69

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı 

 

Aşı olmayan vatandaşlar için yeni uygulamalar yürürlüğe girdi. Bu kapsamda hastane bünyesinde bazı düzenlemelere gidildiğini belirten Prof.Dr. Hüseyin Lakadamyalı:” İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren iki doz aşısını yaptırmamış olanlar veya hastalığı geçirmemiş olan kişiler; özel araçları dışında, şehirlerarası yolculuklarda, maç konser gibi toplu alanlarda girişte negatif PCR testinin sonucunu gösterme zorunluluğu getirildi. Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte de aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması zorunluluğu bulunuyor. Yayımlanan genelge ile birlikte bizlerde verdiğimiz sağlık hizmetinde yeni yapılanmalara ve çalışmalara gittik. Bu hastalarımız Eski Devlet Hastanesi binasında saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında test alanımıza başvurabilirler. Günlük test kapasitesi bakımından sorun yaşanmaması adına gerekli alt yapı çalışmalarımızı yaptık. Laboratuvar hekimlerimizle görüştük. Fiziki çalışma alanı oluşturduk. Eski Devlet Hastanesi binasında çalışan sağlık personelimiz tarafından burada Sağlık Bakanlığımıza veri girişi yapılmaktadır. İşlemleri biten vatandaşlar daha sonra test alanına yönlendiriliyor. Bu alanda yine yurt dışı uçuşları için PCR testi hizmeti verilmeye devam ediyor. Eğitim personeli başta olmak üzere PCR test zorunluluğu olan her kesim testlerini rahatlıkla yaptırabilirler. Bizler gerekli bütün tedbir ve önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Başvuru sayısına istinaden personel sayımızı çoğaltmak gibi tedbirler yine gündemimizde yer almaktadır. “dedi.

aşısızlara tesst 3 bd54e

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler