head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Coronavirüsün Antalya'ya nasıl geldiğini anlattı. Hülür aynı zamanda Alanya dahil Antalya'nın 25 noktasında pandemi hastanelerinin hizmet verdiğini belirtti...

Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya'daki vakaların ağırlıklı olarak İstanbul'dan gelen kişilerden kaynaklı olduğunu kaydetti. Hülür yaptığı açıklamada, 'Irak ve İran bölgesinden Antalya'ya gelen bir vaka yok. Vakalar genellikle İstanbul kaynaklı.' dedi.

ANTALYA'YA CORONAVİRÜSÜ İSTANBULLU MİSAFİRLER GETİRMİŞ...
Antalya'da Coronavirüs pozitif çıkan kişilerin daha çok İstanbul'dan gelen temaslılar olduğunu dile getiren Dr. Ünal Hülür, “Türkiye'ye yayılımı da daha çok İstanbul'dan. İran ve Irak bölgesinden ise Antalya'da yok. İstanbul'dan gelenlerle temas etmiş şeklinde. Buraya gelene soruyoruz, İstanbul'da pozitif bir vakayla teması olmuş. 10 gün önce İstanbul'dan bir misafiri gelmiş, yemek yemişler ve gitmiş. Sonradan öğreniyoruz ki İstanbul'daki o kişi pozitif. Bu şekildeki hikayeler hem Antalya'da hem de Türkiye'deki bir çok yerde böyle" dedi.

 


TEST SONUÇLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK...
Coronavirüsle ilgili ana semptomların yüzde 80- 90'ında ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleri görüldüğüne işaret eden Dr. Ünal Hülür, 38 derece üzerinde ateşi, nefes darlığı ve öksürük şikayeti olanların hemen sağlık kurumlarına başvurmaları gerektiğini söyledi. Ateşin en önemli göstergelerden biri olması nedeniyle hem Antalya'nın tüm giriş noktalarında hem de kurumlarda UMKE ekipleri tarafından ateş ölçümlerinin yapılmaya devam edildiğini belirten Hülür, yapılan test sonuçlarının 6- 7 saatte belli olduğunu ve vaka sayılarının testler yapıldıkça önümüzdeki günlerde açıklanacağını da söyledi.

EVDE KAL ANTALYA...
Vaka sayılarının artmaması için en önemli tedbirin evde kalmak, temasın azaltılması, sosyal mesafe olduğuna vurgu yapan Dr. Ünal Hülür, “Antalya olarak nüfusumuza göre vaka sayımız ve artış oranı hızımız çok değil. Zaten ilk 10'daki tabloda da yokuz. Özellikle bu süreçte evde kalınması gerekiyor. Alınan tedbirlere ne kadar çok uyarsak, vaka sayısı da o kadar düşük olacaktır" diye konuştu.

ALANYA'DA PANDEMİ HASTANESİ HAZIR...
Sağlık İl Müdürü Hülür, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kepez, Alanya, Akdeniz Üniversitesi ve özel hastaneler gibi toplam 25 pandemi hastanesinde yoğun bakım, yatak sayısı gibi her türlü altyapının da hazır olduğunu kaydetti.

CORONAVİRÜS SICAĞA KARŞI NASIL TEPKİ VERİYOR?
Virüsün sıcak havada yaşamadığına yönelik açıklamalar hakkında da bilgi veren Dr. Hülür, “Virüsün 26 derecede yaşamadığı söyleniyor ama burada önemli olan 8- 12 haftalık bir enfeksiyon haritası var. Antalya sıcak olması anlamında avantajlı ama virüs nemi de seviyor. Sıcaklar artacak sıkıntı yok dememek lazım. Burada önemli biraraya gelindiğinde bulaşma artıyor. Şu anda kimde var bilemezsiniz. Hiç semptom olmadan geçiren insanlar olur. O yüzden evde kalmak ve sosyal mesafeyi korumak ve hijyene çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

 

 

 

KAYNAK: DHA

Gazeteler