head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Bilim Kurulu üyesinden her gün dokunduğumuz iki nesne için uyarı...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu  üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, para ve ayakkabının virüs bulaştırma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek dokunulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu...

ayakkabiyla eve corona virus gelir mi 1240 2020 03 24 m b573f

 


Coronavirüse karşı alınacak bireysel önlemlere karşı açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ;para ve ayakkabı konusunda uyarıda bulundu.

pp da4d7

Kredi kartıyla alışveriş yapılması tavsiyesinde bulunan Ceyhan, “Para çok insanın elinden geçiyor. Virüs bulaştırma potansiyeli yüksek. Nakit parayla kart arasında tercih yapmak gerekirse kartı tercih etmek gerek. Çünkü şahsi kullanıma mahsus. Kartlı ödemelerde de temassız en korunaklı ödeme modeli” şeklinde konuştu.

avde a161f

 

Ayakkabıya dokunulmaması gerektiğini, dokunulsa bile muhakkak ellerin yıkanması gerektiğini aktaran Bilim Kurulu Üyesi, “Diyelim ki eve girdiniz, ayakkabılarınızı çıkarıp, evde çocuk varsa, onun ulaşamayacağı bir yere koymanız gerekir. Sonrasında el yıkamak temel kural. Ayakkabı ile temas edilmediği sürece onun üzerinde virüs varsa da havaya karışıp dolaşıma girmez” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber merkezi

 

Gazeteler