head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Gazipaşa Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 11.Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali büyük bir coşkuyla başladı .Festivalin ikinci günüde dolu dolu bir coşkuyla geçti... 

10.30'da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'ndan Bando Takımı'nın eşliğinde festivale katılan çok sayıda değerli isimle birlikte Kortej yürüyüşü ile başladı.Sonrasında Antalya Büyükşehir Çocuk Grubu, Gazipaşa Atatürk Parkı'nda gerçekleşen festival alanındaki çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatırken, çocukların velileri de enterasan kostümleri olan Çocuk Oyun Grubu ile bolca fotoğraf çektirdi. Festivalin ilk günü çok sayıda renkli görüntülerle ve coşkuyla tamamlanırken CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU' da Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ'ın festival davetine daha önceden belirlenmiş bir programa katılmak durumunda olduğu için gelemediğini belirterek tüm ilçe halkına selamını yollladı. Festivalin ilk akşamı Gazipaşa halkına festival coşkusunu yaşatan Cüneyt GÜZEL Konseri ile tamamlandı.

nar 1 747dd

Yarışmalar Festivali Coşturdu...
Festivalin 2. Günü'nde stantların açılmasıyla birlikte ''En İyi Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyveler Yarışması, En Hızlı Nar Yeme Yarışması , En Büyük Muz Dalı Yarışması, En İyi Stant Yarışması'' gibi etkinlikler düzenlendi. Oldukça eğlenceli anlara şahit olunan yarışmalar sonucunda yarışmada derece yapan, uzun süren mücadele sonrası En Hızlı Nar Yeme Yarışması'nı kazanan 1. isim Selbihan Ergin, 2. Ali Kaya,3. isim ise Kemal Coşkun oldu. En Büyük Muz Dalı Yarışması'nı kazanan 1.Beyrebucak Mahallesi,2.Güney Mahallesi,3.Zeytinada Mahallesi olurken, En İyi Stant Yarışması'nı kazanan Çakmak Mahallesi Muhtarlığı,2.Yeşilyurt Mahallesi,3.Çobanlar Mahallesi ve Festivalin En İyi Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Yarışması'nı birincilikle kazanan 4 numaralı yarışmacı Şerife Çetin, ikinci olan isim 7 numaralı Şadi Tan ve 3. isim ise 9 numaralı Kemal Coşkun oldu. Festivalde birinci olan kişilere çeyrek altın hediye edilirken, ikinci ve üçüncülere, küçük ev eşyası, sera malzemeleri gibi hediyeler verildi. Yarışmalarını kazanan kişilere ödüllerini, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yarımcıları Serkan Özkurt, Adem Kaya, Ahmet Kalaycı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UYSAL, CHP Antalya Milletvekili Aydın ÖZER gibi önemli isimler takdim ederken, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Festivalde emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

nar 2 2a0c4

11. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ne katılan CHP Antalya Milletvekili Aydın ÖZER, '' Festival gibi bu anlar insanları bir araya getiriyor. Ben de bir Tarımcı Milletvekili olarak sizlere sesleniyorum. Dünya her geçen gün kıtlığa doğru ilerliyor. İnsanlar birçok şeysiz yaşarlar ama gıdasız yaşayamazlar. Başta kadın üreticilerimiz olmak üzere tüm Gazipaşalı üreticilerimizi tebrik ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.'' ifadelerini dile getirdi.
Festival Programı gün boyunca, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu ''Gıdanı Koru ve Gıda İsrafı''seminerleri ve ALKÜ Gazipaşa M.Rahmi KÜÇÜKBALLI MYO'nun vermiş olduğu ''Bitki Çoğalım Tekniği' nin Doğru Seçilmesi Üzerine '' seminerleri ile devam etti.
‘‘Sizleri ve Gazipaşa’mızı çok seviyorum.’’

nar 3 6b680
Festivalin son akşamında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, festivale katılan herkese teşekkür ederken, ‘‘ Sizleri ve Gazipaşa’mızı çok seviyorum. Sizlerle buluşmak bizleri çok mutlu etti. Daha güzel günlerde buluşmak üzere, herkese iyi eğlenceler diliyorum.’’ İfadesini kullandı.

Akşam saat 19.00' da Serbest müzik etkinlikleri ile devam edecek festivalde, ''Nar ve Yar için Şiirler,Türküler ve Şarkılar'' la Uğur YETKİN, Zeyyat ŞAHİN, Vedat SÜMBÜL, Deniz TANRIVERDİ ve Mehmet METİN gibi isimlerin koordinatörlüğünde, 11.Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali tüm coşkusuyla sona erecek.

 

 

 

 

 

 

Gazeteler