head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde  yaşayan 6 yaşındaki Yiğit Hamza'nın  Azerbaycan sevgisine kayıtsız kalmayan Azerbaycan emniyeti, ona Azerbaycan bayrağı ve Şuşa takımının formasını hediye etti... 

Gazipaşa’da görev yapan polis memuru Naşit Dayan, oğlunun televizyonda görerek hayran kaldığı Azerbaycan bayrağını ona unutamayacağı bir şekilde hediye etti. Azerbaycan’ı çok sevdiğini dile getiren baba Dayan, oğluna güzel bir anı kalması için sosyal medya üzerinden Azerbaycan emniyetiyle irtibata geçti. Oğlu Yiğit Hamza’nın onları ve bayraklarını çok sevdiğini belirterek bayrak istedi. Bu talebe kayıtsız kalmayan Azerbaycan emniyeti, minik Hamza Yiğit’e bir tane devasa ve çok sayıda farklı boyda Azerbaycan bayrağı ile geçen yıl 28 senelik işgalden kurtarılan Karabağ’ın gözbebeği sayılan Şuşa şehrinin takımın formasını gönderdi. Gelen bu hediyeyle çok mutlu olan minik Hamza Yiğit’in sevinci görülmeye değerdi. Baba oğul devasa bayrağı balkonlarına Türk Bayrağıyla birlikte asarken, Hamza Yiğit bayraklardan birisini de yine Türk Bayrağıyla birlikte yatağının başına astı.

hamza ve azerbaycan 2 f33fa

“Büyüdüğüm zaman Azerbaycan polisi olmak istiyorum”...

Azerbaycan’ı çok sevdiğini dile getiren Yiğit Hamza, “Azerbaycan’ı çok seviyorum, Azerbaycan kardeştir. Bu bayrakları bana Azerbaycan polisleri gönderdi. Seviyorum diye bayrak istedim. Bayrakları koruyorum. Yere düşürmüyorum. Saklıyorum birisi çalmasın diye. Ben büyüdüğüm zaman Azerbaycan polisi olmak istiyorum” dedi.
“Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanındadır”

Hamza Yiğit’in videolarda izledikten sonra kendisinden Azerbaycan bayrağı istediğini ifade eden baba Naşit Dayan, “Yiğit Hamza videolardan izledikten sonra bana Azerbaycan bayrağı al, ben Azerbaycan bayrağını çok seviyorum bana dedi. Bir anı kalması için bayrağı Azerbaycanlı kardeşlerimizden istemeyi düşündüm. Azerbaycan Emniyet Müdürlüğü sayfasına sosyal medya üzerinden mesaj attım. Hemen dönüş sağladılar. Buradaki yetkililerle irtibata geçip bayrakları gönderdiler. Çok mutlu olduk. Çok teşekkür ederiz kendilerine. Hamza akşamları haberleri izlediğimiz zaman çok etkileniyordu. Azerbaycan askerleri ve polisleri savaşıyor, onlara destek olalım onlar kazansın diye kendi kendine içerleniyordu. Bayraklar geldikten sonra yetkililere teşekkür mahiyetinde bir video gönderdim. Sağ olsunlar onlarda çok beğendiler. Bizlerde çok teşekkür ederiz kendilerine. Türkiye Azerbaycan kardeşliği sonsuza kadar devam edecektir. Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanındadır. Azerbaycan’da her zaman Türkiye’nin yanındadır. Allah izin verirse biz her şeyin üstesinden beraber geleceğiz” diye konuştu.

Gazeteler