head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

AGC--Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, basında sansürün kaldırılışının 112. yılında 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada özgür basının toplumların gelişmesinin temelini oluşturduğuna dikkat çekti...

 
BAŞKAN GAYE COŞKUN: "1908 yılında ikinci Meşrutiyetle başlayan, aradan geçen 102 yıllık süreçte her ne kadar basın özgürlüğünde söz edilse de medya her dönemde iktidar sahiplerinin kontrol altında tutmak istediği bir sektör olmuştur. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte basın sektörü üzerinde baskı daha da artmış; birçok gazete, TV, radyo ve dergi yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştır. Anadolu’nun farklı şehirlerinde çok sayıda basın kuruluşu yayın hayatına devam etmek için borçlanma yoluna gitmiştir. Pandemi sürecinin daha da olumsuz etkilediği sektörümüzde birçok basın emekçisi de işsiz kalmıştır. Bu noktadan hareketle medyanın beklediği düzenlemelerin sağlanması için TBMM’den, başta Anadolu medyası olmak üzere sektörün hem işveren hem de çalışanlarına yönelik adımları atmasını bekliyoruz.
Yaşanan tüm bu olumsuz koşullara rağmen Alanya halkına en doğru bilgiyi ulaştırmak için gece gündüz çalışan basın çalışanları ve iş verenleri olmak üzere herkesin 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyorum."mesajıyla hükümete de seslendi ve  yaşanan sıkıntılara dikkat çekmiş  oldu. 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler