head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan 05 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şehrimizde ve ülkemizde yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekti...

Kentimiz başta olmak üzere ,ülkenin farklı noktalarında telafisi mümkün olamayan tahribatların yaşandığına dikkat çeken Başkan Nurhan Özcan vatandaşlardan çevreye karşı daha duyarlı olmaları çağrısı yaptı. 

İnsanların daha fazla kazanma hırsı nedeniyle ortaya koyduğu davranışların geleceğimizi tehdit edecek boyuta geldiğini kaydeden Nurhan Özcan hızlı nüfus artışı, kırsaldan şehirlere yapılan göçler, nüfusun önemli kısmının şehirlerde yaşamaya başlaması ve değişen tüketim alışkanlıklarının çevre kirliliğinin artmasına ve tüm dünyada küresel bir sorun olarak insanlığın karşısına çıkmasına neden olduğunu kaydetti.

ALANYA KENT KONSEYİ LOGOindir 93755


Son dönemde ortaya çıkan doğal afetlerin çevreye verdiğimiz tahribatın bir sonucu olduğuna işaret eden Özcan “Yıllardır devam eden kıyı işgalleri, orman yangınları, taş ocakları, tarım ve mera alanlarının yok edilmesi, bilinçsiz tarımsal çalışmalar ve duyarsız vatandaşların sosyal yaşam alanlarında yaptığı kirlilikler ve kanunlara aykırı olarak yapılan inşaat çalışmaları kentimizin önemli çevre sorunları olarak dikkat çekiyor” dedi.

Çocuklarımıza daha sağlıklı bir dünya bırakmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi uyarısında bulunan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan daha temiz ve sağlıklı bir dünya dileğinde bulundu. 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler