head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Birinci Sınıf Öğrencisi Murat Kankaya katıldığı 4 önemli yarışmadan önemli başarılar ile döndü...

 

ALKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi Murat Kankaya katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan 8 madalya ve 1 kupa ile döndü. 44 ülkenin katıldığı ve kıtalararası en büyük yarışma olarak kabul edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 13 ülkenin katılımlarıyla gerçekleşen Denizli Uluslararası Gastronomi Yarışması, 37 ülkenin yarıştığı Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali- GASTRO Antalya ve yedi bölgeden 33 üniversitenin katılım gösterdiği Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği ( AGEB) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası’nda önemli başarılara imza atan Kankaya, AGEB tarafından organize edilen yarışmada “En İyi Üniversite” seçilerek kupayı ALKÜ’ye kazandırdı.

alkü madalya 2 thumbnail IMG 2757 35c97

Elde ettiği başarılardan dolayı öğrencisi Murat Kankaya’yı ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak ile birlikte makamında kabul eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan; böylesi önemli başarılar ile Kankaya’nın ALKÜ’yü gururlandırdığını dile getirerek Prof. Dr. Harun Uçak nezdinde kendisine teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. Rektör Kalan; “Öğrencilerimizin elde ettiği her başarı bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Bizler onların böylesi başarılara imzalarını atabilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği verme gayesindeyiz. Henüz birinci sınıf öğrencisi olmasına karşın bu başarıları elde etmesini de ayrıca takdir ediyorum. Kendisine bundan sonraki hayatında da başarılar dilerim” dedi.

 

Ziyaretin sonunda Rektör Kalan, Murat Kankaya’ya günün anısına hediye takdiminde bulundu.

 

 

 

HABER:Mertcan YILMAZ

Gazeteler