head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak partisinin eski üyesi ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Loannis Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yaparken Türk bayrağını yırtmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Alanya’da bulunan siyasi parti ilçe bakanları da yaşanan ırkçı olayı kınadı...

 TÜRK BAYRAĞI 31774687078 cc3d10ebda b a89d5

ALANYALI SİYASİLERİN ORTAK YORUMU: "BAYRAK BİR MİLLETİN ŞEREFİDİR"...

 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MUSTA TOKLUalanya ak parti mustafa toklu 696x310 55402

AK Parti Alanya  İlçe Başkanı Mustafa Toklu

 

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, yaşanan olayla ilgili olarak “Hiçbir devletin bayrağı ile özellikle de Türk bayrağı ile siyaset yapılamaz” diyerek tepki gösterdi.

Toklu ‘Avrupa Parlementosu’nda Yunanlı vekilin bayrağımızla ilgili yapmış olduğu saygısız davranışa tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Alanya’da kınıyoruz. Farklı görüşlerde farklı düşüncelerde olunabilir. Eleştirel tepkiler de konabilir. Ama hiç bir zaman bir devletin bir milletin bayrağıyla hele ki Türk Bayrağı’yla siyaset yapılamaz. Tüm kesimlerde olduğu gibi Alanya İlçe Teşkilatı olarak da Yunan vekilin yapmış olduğu saygısızlığı kınıyoruz. Bu güne kadar nasıl ki milli ve manevi değerler noktasında Türk halkı hassasiyetini gösterdiyse bu nokta da hassasiyetini göstermeye devam edecektir. Hiçbir zaman milli ve manevi bayrak, ezan gibi bizim değerlerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Yapılması da mümkün değildir’ dedi.

 

coşkun karadağ 29 ocak 2020 84272583 206304317085453 2252553305567789056 n 2d409

Cumhuriyet Halk Partisi  Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ

 

‘BAYRAK BİR MİLLETİN ŞEREFİDİR’...
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Yunan milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtmasını nefretle kınadı. Karadağ, ‘Dün Avrupa Parlamentosu’nda Yunanlı temsilci gerçekten Türk halkını üzen, sinirlendiren ve öfkelendiren bir davranış göstermiştir. Türk bayrağı bizim için çok önemli. Türk Bayrağı, kanımızla canımızla meydana gelmiş bir simgemizdir. Kesinlikle Türk Bayrağı hakkında hiç kimsenin yırtılma gibi bir eylemi gerçekleştirme hakkı hiçbir zaman yoktur. Konu ne olursa olsun böyle bir davranış içerisinde bulunması Türk halkını gerçekten çok büyük bir infial hale getirmiş, sinirlendirmiş, öfkelendirmiştir. Ben buradan nefretle kınıyorum. Biliyorsunuz İzmir’in işgalinden sonra ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk İzmir’e geldiğinde Yunanlı komutanın kalmış olduğu otele giderken İzmir halkının öfkesinden dolayı yere Yunan Bayrağı serilmiştir. Fakat ulu önderimiz bu bayrağı görünce ‘Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez’ diyerek bu bayrağı yerden kaldırmıştır. İşte tüm dünya siyasetine örnek olacak bir davranıştır. Bu davranışı gösteren Avrupa parlamenter meclisindeki Yunanlı temsilciyi şiddetle kınıyorum’ dedi.

 

MUSTAFA Türkdoğanunnamed 52a0c

Milliyetçi Hareket Partisi Alanya  İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan

 


‘ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ’...
Bir açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’dan geldi. Türkdoğan ‘Rengini şehitlerimizin kanlarından alan al bayrağımız bizim için bir şeref meselesidir, kutsalımızdır. Bu zamana kadar bu bayrak için büyük Türk milleti binlerce milyonlarca şehit vermiştir. Bizler bayrağı için kanını vermeye şehit olmaya talip olan bir milletin evlatlarıyız. Yunanlı bir soytarı milletvekilinin Avrupa Parlamentosu’nda bizim kutsalımız olan Türk Bayrağı’na gerçekleştirmiş olduğu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dün twitter hesabından hatırlattığı gibi 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önüne serilen Yunan Bayrağı’nı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk çiğnememiştir ve bayrak bir milletin ulusudur demiştir. İşte bizler Türk milleti olarak böyle bir düşünce yapısıyla hareket ederken bizim kutsalımız bizim değerimiz Türk Bayrağı’na karşı Yunanlıların geçmişteki denize dökülen atalarının kuyruk acısıyla gerçekleştirdikleri bu menfur saldırıdan dolayı en sert şekilde devletimizin kurumları en sert tepkiyi koydular. Biz de Alanya MHP İlçe Teşkilatı olarak kutsalımız olan Türk Bayrağımızı sonuna kadar kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Kutsallarımıza ve değerlerimize göz dikenlerin el uzatanların ellerini kırma noktasında şiddetle ve kararlılıkla hareket edeceğimizi ifade ediyorum’ dedi.

 

 

YÜCEL APAYDIN unnamed 0c494

İyi Parti  Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın


‘TÜRK MİLLETİ GEREKEN CEVABI VERECEKTİR’...
İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ise, “Yüzyıl önce atalarımızın verdiği dersi unutanlara gerektiğinde aynı dersi Türk milleti gereken cevabı misliyle verecektir. Tarih bunun en güçlü şahididir.” şeklinde konuştu.

Gazeteler