head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 İstanbul'da saat 14.00 sıralarında meydana gelen şiddetli deprem büyük paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Silivri açıkları şiddetini ise 6.0 olarak açıklarken AFAD, büyüklüğü 5.8 olarak duyurdu.

 

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 2 kabus man 5e6d0

 

Deprem birçok ilde hissedildi. İstanbul'da telefon hatları kısa süreli kesildi. Avcılar, Bakırköy, Fatih'inde aralarında bulunduğu bazı binalarda küçük hasarlar oluştu. 'Büyük deprem'e hazırlık konusu en şiddetli şekilde bir kez daha gündeme geldi.

 

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 7 kbcsvc d8895

 


Bir haftadır beşik gibi sallanan İstanbul Silivri açıklarında bu kez şiddetli deprem meydana geldi. 6 büyüklüğündeki deprem yerin 12 km derinliğinde oldu. Depremle birlikte tüm İstanbul'da büyük bir panik yaşandı. Vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi sahil şeridindeki ilçelerde bazı binalarda hasar oluştu. Depremden sonra telefonlar kısa süreliğine devre dışı kaldı.

 

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 3 kandilli man 012f1

 

Şiddetli sarsıntıda toplanma yerleri, kentsel dönüşüm, depreme dayanıklı bina üretimi gibi uzmanların sürekli uyarılarda bulunduğu büyük depreme hazırlık sorununu gündeme getirdi.

 

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 4 catlakkapak ffe21

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ...

İstanbul Valiliği kentte meydana gelen 5.8'lik deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ''Deprem nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda tedbiren bugün eğitimin geçici olarak tatil edilmesine karar verilmiştir'' denildi.

 SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI...

İstanbul’da yaşanan depremin ardından Silivri Devlet Hastanesi güvenlik nedeni ile boşaltıldı. Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesi bahçesinde beklemeye devam ediyor. Öte yandan hastaneye yakın bir binanın çatısının yıkılması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

 Avcılarda bir caminin minaresi çöktü.

Deprem İstanbul'un yanı sıra Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale'de de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak açıkladı. AFAD ise İstanbul'daki depremin şiddetini 5,8 olarak duyurdu.

 

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 6 deprem 18 1569500311 72f8c

Depremin ardından telefonlar kilitlendi. İstanbul ve çevresinde telefon hatları bir saate yakın sağlıklı çalışmadı. 

 Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı.

Tüm İstanbul'da okullar ve bazı ilçelerde hastaneler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Şiddetli deprem sonrası 4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı oldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA...

İstanbul Valiliği deprem sonrası yaptığı açıklamada ''Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır'' ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da kent genelinde hissedilen deprem İstanbul Havalimanı'nda kısa süreli hareketliliğe neden oldu. İstanbul Havalimanı'nda da deprem olduğunu hisseden yolcular ile çalışanlar, terminalin belirli yerlerinde toplandı.

Yolcular ve çalışanlar kısa süreli panik yaşamalarının ardından aile ve yakınlarıyla cep telefonlarıyla görüştü.

.

İSTANBUL DEPREMİ 6 0 5 ana manset 1569500662 2c56b

 

''YAKINLARIMIZA ULAŞAMIYORUZ, TELEFON ÇEKMİYOR''

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara gelen vatandaşlar depremin ardından dışarı akın etti.

Vatandaşlar,Yakınlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ancak ulaşamıyoruz. Telefon çekmiyor. İnternet çekiyor Twitter'a bakıp bilgi alıyoruz” dediler.

ÖNCEKİ GÜN 4,6 İLE SALLANMIŞTI...

İstanbul’da önceki gün saat 11.01’de aynı bölgede 4, 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem, korku ve paniğe neden olmuştu.

Gazeteler