head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 10 Mayıs 2024

 

AKP’li Metin Külünk, Fatih Altaylı’ya yaptığı konuşmada yerel seçimler için yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sahte anketler götürüldüğünü iddia etti...
 
yani 1c506

AKP’li Metin Külünk, Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Altaylı’ya önemli açıklamalarda bulunan Külünk, ortaya çarpıcı bir iddia attı.

Külünk, partiden bazı isimlerin yerel seçimlerde kendi istedikleri isimleri aday çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne sahte anketler götürdüğünü iddia etti.

"BAS BAS BAĞIRDIM CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNÜNE SAHTE ANKETLER GÖTÜRMEYİN DİYE"...

Külünk, yaptığı konuşmada, “Bas bas bağırdım sahte anketler götürmeyin sayın cumhurbaşkanımızın önüne. Kendi istedikleri adayları adaylaştırabilmek için Ankara’daki hangi anket şirketleriyle cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler götürdüler. Ben bazı illeri biliyorum söylerim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimlerde toplam yüzde 35,58 oy alarak Türkiye’de 1’nci parti olma ünvanını 22 yıl sonra CHP’ye bırakan AKP’de, aday olarak gösterilen belediye başkan adayları büyük tartışma yaratmıştı.

Bazı kesimler, AKP’den çıkan belediye başkan adaylarını yetersiz buldu. Ve AKP’nin seçimi kaybetme nedenini bu sebebe bağladı.

CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU...

CHP yerel seçimlerde %37.76 oranında oy alarak yaklaşık 22 yıldır Türkiye’de 1’nci parti olan AKP’yi tahtından indirdi.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

 

Gazeteler