head
2183026 810x458 75f08
Pazar, 28 Nisan 2024

 

Antalya'da sahillerde 6 günde 8 ceset bulunmasının ardından Serik'te polis ekipleri, kıyı bandında gece gündüz devriye görevine başladı...

Antalya'nın sahillerinde 6 günde 8 ceset bulunmasının ardından Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kadriye, Belek ve Boğazkent sahillerinde 24 saat esasına göre devriye görevine başladı. Polis, 3 mahallede 15 kilometre uzunluğundaki sahil şeridini belirli aralıklarla kontrol ediyor. 5 yıldızlı otellerin güvenlik görevlileri de tesislerin sahilini kontrol ediyor.

SAHİLLERDE DEVRİYE BAŞLADI...
Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise denizde çalışma yürütüyor. Kadriye Mahallesi Muhtarı Süleyman Çalışkan, Kadriye sahillerinde 3 ceset bulunduğunu anlattı. Polis ekiplerinin sahilde aralıksız devriye görevi yaptığına değinen Çalışkan, "Çok üzücü bir durum. İnsan olarak çok üzülüyoruz" dedi.

'3-4 CESET DE KIBRIS'A VURDU'...
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) gazetecilerle bir araya gelerek 2023 yılı genel değerlendirmesi yaptı. AGC Başkanı İdris Taş'ın eşlik ettiği Çevik, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sahile vuran cesetlerle ilgili konuşan Çevik, "Bu konuda valiliğimizin bir açıklaması oldu zaten. 2,5 ay öncesi bir gemi, 90 kişi Akdeniz açıklarına açıldı. Daha sonra o gemiden haber alınamıyor, hala haber yok. Hava muhalefeti nedeniyle geminin battığı yönünde bir değerlendirme var. Bunların kıyılarımıza vurduğu söz konusu. 3-4 cesedin de Kıbrıs'a vurduğunu biliyoruz. Üzerindeki kıyafetlerinden, ayakkabılardan Suriyeli olduğunu anlıyoruz. Sahil Güvenlik, deniz polisimiz sürekli denizde tarama halinde. Şu ana kadar bir cesede rastlamadık" dedi.

Gazeteler