head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Antalya'da yaşanan sağanak, fırtına ve büyük dalgalar teknelere büyük zararlar verdi. Bir teknenin batış anını çeken vatandaş ağlamaklı sözlerde, 'Ellerinden geleni yaptılar, ama kurtaramadılar' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

ANTALYA KALEİÇİ YAT LİMANINDA GÖZ GÖRE GÖRE BATTI...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'sarı' ve 'turuncu' kod uyarısı yaptığı  Antalya'da, şiddetli yağmur ile fırtına etkisini gösterdi. Şiddetli yağmur ile kent merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Zemin katlardaki ev ve iş yerleri suyla dolarken, kent trafiği durma noktasına geldi.

TEKNENİN BATIŞI SANİYE SANİYE KAMERALARDA...

Şiddetli rüzgar ile birlikte gelen acımasız dalgaların dövdüğü 24 metrelik tekne sol mendirekteki bağını kopararak su almaya başladı. Teknenin batacağını anlayan sahibi diğer teknelere zarar vermesin diye uzaklaştırmaya çalıştığı tekne fazla uzaklaşamadan olduğu yerde battı. Ölü ya da yaralının olmadığı olayda tekne tamamen sulara batarak kullanılamaz hale geldi.

ANTALYA 'DA  ALT GEÇİTLER SU İLE DOLDU...
Kentte gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ana arterlerdeki alt geçitler su ile doldu. Polis ekipleri bu alt geçitleri trafiğe kapattı. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki turizm beldesi Side'de de 2 tekne battı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ...
Kentte fırtına da etkili oldu. Şehrin birçok noktasında devrilen ağaçlardan bazıları otomobillerin üzerine düştü, bazıları da yolları kapattı. Bu nedenle çok sayıda araçta hasar meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekipleri, devrilen ağaçları kaldırmak için  çalışma başlattı. Antalya'da fırtınanın bugün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler