head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Pençe Harekat Bölgesi'nde el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Mustafa Çakmak'ın (27) şehit haberi, Antalya'nın Aksu ilçesindeki ailesine iletildi...

Askeri yetkililer şehit haberi için, Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden ve o sırada serada çalışan aile üyelerine acı haberi ulaştırdılar. Ailenin yaklaşık 10 yıl önce Hatay'dan Antalya'ya taşındığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi, memleketi Hatay'a gönderilerek Reyhanlı ilçesinde toprağa verilecek. Ailenin haber aldıktan sonra Hatay'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe Harekat Bölgesi'nde, 10 Ekim 2023 tarihinde, terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Çakmak, hemen hastaneye sevk edilmiş ve tedaviye başlanmıştı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bu elim olay bizi büyük bir acı ve üzüntüye boğdu. Şehit olan kahramanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

KAYNAK: MSB

Gazeteler